Fruitsalade bij plattekaas


Deze heerlijke fruitsla wil je  samen met mij maken!

Fruitsalade (45 kcal/100g)
 

Dit heb je nodig voor 16 personen:

  • 5 sinaasappelen
  • 2 appels
  • peer
  • 1 banaan
  • 1 takje rode bessen pp
  • 1 kiwi
  • 16 frambozen
  • suiker

Werkwijze:
Pers 4 sinaasappelen uit.
Giet het sinaasappelsap (40 kcal/100 ml) in een kom
Leg een oude krant op het werkblad,zo kan je alle afval in 1 keer in de vuilnisbak gooien.
Pel 1 sinaasappel.
Verdeel in billetjes.
Snijd de billetjes in stukjes.
Schil de kiwi met een aardappelmes. Snijd in stukken.
Doe ze in de kom met sinaasappelsap.
Snijd de appel en de peer met een aardappelmes in 4 stukken.
Schil de stukken.
Snijd het klokhuis eruit
Snijd de appel en de peer in stukjes
Roer ze onder het sap zodat ze niet bruin worden.

Pel de banaan.
Snijd ze met een mes zonder tandjes in schijfjes
Duw ze onder het sap.
Pluk de rode besjes van de takjes.
Leg de rode besjes in de kom.
Strooi er suiker over. Leg de frambozen erbovenop.
Zet een deksel op de kom.
Laat de fruitsalade op een koele plaats trekken

 

Platte kaas met Smaak
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 250 g vette platte kaas
  • 45 g suiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 1 ei
  • 150 g fruitsla of witte druiven

Werkwijze:
Klop het ei op met de (vanille)suiker.
Giet het water van de platte kaas & voeg de platte kaas toe.
Klop glad met een garde (niet mixen!)

Dien op 
Verdeel met een pollepel de fruitsalade over hoge glazen bekers.
Doe er een laag plattekaas op.
Geef er een lange lepel bij.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.