petit-beurrekestaart


Ik spaarde met lego-streepjescodes voor een duplo brooddoos, die mijn dochter in het mpi verloor. Ratje, de logopediste vertelde mij dat de stapelblokken voor het containerpark bestemd waren. Ik vroeg of ik ze kreeg.
Op een woensdag vroegen de kinderen of ze de kist eens mochten leegmaken, en wat kwam er tevoorschijn? Jawel de authentieke Lego boterhamdoos voor kerststronk met Bob the Builder koekjes voor & door peuters & kleuters, mijn variant op het recept voor kerststronk uit Dopido dokadi, Een prettige kerst voor Arthur!, van uitgeverij Averbode extra editie KERST 2006.

IK leerde de kinderen chocoladeboterroom maken.
Met het overschot maakte ik koekjeskeek uit het koekboek van Vos en Haas of muurkestaart 
Dit heb je nodig

  • 100 gram malse ongezouten boter
  • 125 gram bloemsuiker
  • 100 gram côte d’or chocolade
  • 2  eieren
  • 200 gram Petit beurre koekjes of Bob the Builder koekjes
  • Sterke  gemalen koffie
  • Bloemsuiker
  • Kwatta hagelslag

Werkwijze:

  1. Roer de boter romig.Splits de eieren.Klop het eiwit stijf.Doe beetje bij beetje de eierdooiers en de bloemsuiker bij de boter.
    Goed mixen.Smelt de chocolade in de magnetron.Roer de gesmolten chocolade onder het botermengsel.
    Schep het eiwit onder het mengsel.
  2. Maak sterke koffie. Gebruik 1 maatje koffie per kopje water.
  3. Leg petit beurre koekjes met de lettertjes naar onder op de bodem van een rechthoekige schotel.(2 koekjes voor de breedte, je maakt de taart zo lang als je wil)
    Doe er een laag chocoladeboterroom op.
    Vul een diep bord tot aan de rand met koffie.
    Haal de petit beurre voor de tweede laag door de koffie. OPGELET! Hier moet je vlug zijn!
    Leg ze (in de andere richting) op eerste laag chocoladeboterroom.
    Bedek met een laag crème.
    Leg voor de derde laag (in de andere richting) 4 petit beurre koekjes met de lettertjes naar onder op de chocoladeboterroom.
    Doe er een laag  chocoladeboterroom op.
    Bedek voor de vierde laag (in de andere richting) weer met koffie doordrenkte koekjes en crème.
    Bedek met nog een laag koekjes en eindig met een laag creme au beurre.Smeer de rest van de boterroom langs de zijkanten
    Strooi er een koffielepel bloemsuiker & de hagelslag over.
    Dek af met folie (tegen uitdrogen) & plaats in de diepvries (verhoogt de houdbaarheid).
,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.