Tapas


Ik ga vandaag de tapastoer op & maak vleermuisogen uit de wakkere muis: olijven+paprika-witloof+ansjovis-Chorizo-Hilda: gemarineerde anchovis met chips-caracoles-amandelen+sherry- calamares fritti & Pa amb tomàtoquet.

Werkwijze tomatenbrood:
soms wordt er gewoon een halvetomaat op de boterham (stokbrood) gewreven. Zacht brood kan eerst worden geroosterd.
Andere mogelijkheden zijn het het brood te bedruppelen met olijfolie of er een teentje lookoverheen te wrijven.

Ik berekende de calorieën van de recepten uit “Heerlijk Spaans” gesigneerd door Koen Crucke:
peterselietortilla (585 kcal pp) of zoals Jeroen: met paprika & erwtjes
Russische salade met tonijn of ENSALADILLA RUSA (295 kcal pp):geef het trefwoord in!

Ik vond in WEEKEND de juiste schrijfwijze & omschrijving van pintxos en ben trots dat ik Michel Goessens kon strikken om op 7 februari 2008foto’s te nemen van de kookles: “tapasbar”  en de men only van KWB Ertvelde  veel geleerd hebben.

een eigen creatie:
slaharten+ light vinaigrette saus
Ingrediënten voor 4 personen:

1 zakje Knorr Salad Mix voor vinaigrette
3 eetlepels water
3 eetlepels mayonaise

Werkwijze light dressing

Strooi de inhoud van het zakje in een kom.
Voeg 3 eetlepels water & 3 eetlepels mayonaise toe.
Rol met een garde tussen je handen tot de meeste klonters verdwenen zijn.
Plaats 2 uur in de koelkast.
Dit sausje kan minimum 1 week bewaard worden in de koelkast

Fingerfood
Opgevulde rauwe of gestoofde champignonbootjes: grote champignons gevuld met persillade

Dit heb je nodig:

  • 50 g boter
  • 50 g broodkruim
  • peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • zout/peper
  • graanmosterd
  • verder:grote champignons

Werkwijze:

Maak de champignons schoon met een droge doek of borsteltje.
Snijd de steel van de champignons. Leg de champignons omgekeerd op een bord.
Meng broodkruim met fijngesneden peterselie, peper, zout, geperste knoflook & boter
Besmeer de bodem van de champignons met graanmosterd. Vul de champignons op met persillade.
Maak vlaggetjes met houten prikkers & papier
Bak de champignons in een tefal  bakpan (met de gevulde kant naar boven!)


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.