Vanille-ijs met yoghurt


Ik las nog eens in ijsdromen van Philips, en kwam tot de constatatie dat er een hemelsbreed verschil is tussen yoghurt-softijs (dat ik lang geleden bereidde met Ardo bosvruchtenkorf) en dit recept uit Smaak 49 van juni -september 2009, waaraan na 20 minuten 200 g frambozen wordt toegevoegd.

Dit heb je nodig voor 8 personen:

  • 250 ml hoevemelk
  • 500 ml room
  • 6 eierdooiers
  • 250 g fijne griessuiker of rietsuiker
  • Het merg van 2 vanillestokken
  • 125 g  (geiten)yoghurt

Werkwijze:
1 Weeg de suiker af.
Meet de melk af. Giet ze in een grote kookpot. Zet 3 eetlepels melk opzij.
2 Snijd de vanillestok open.
Schraap het merg eruit en doe het bij de melk.
Leg de vanillestok in de melk.
Giet de vanillesuiker en de suiker bij de melk.Breng de melk aan de kook. Roer niet! Neem
de kookpot van het fornuis. Laat 10 minuten trekken.
Neem de vanillestok eruit.
3 Splits de eieren.
4 Klop de eierdooiers los met 3 eetlepels melk.
Voeg, van het vuur af, al kloppend aan de warme melk toe.
5 Klop op tot een schuimig mengsel.
Zet de kookpot in koud water. Laat afkoelen. Roer af en toe om velvorming te voorkomen.
Klop de room licht stijf.
Als het geheel afgekoeld is schep je de room en de yoghurt met een houten lepel onder de massa.
Giet met de maatbeker van 2l in de Philips Delizia Duo roomijsbereider. Laat 45 minuten draaien & giet het yoghurtijs in een sneeuwmanvorm of doos met deksel.
Plaats in het invriesvak van de diepvries.
Bewaar in de diepvries.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.