HomeSoort maaltijd Hoofdgerecht provençaals vleesbrood

provençaals vleesbrood

Posted in : Hoofdgerecht on by : Greet

Provencaals gehaktbrood op grootmoeders wijze paste ik voor mijn eindexamen in een vezelrijk menu. En de jury was in de wolken over de smaak!

Dit heb je nodig voor 5 à 6 personen:

  • 1 kggemengdgehakt
  • 8 eetlepels zemelen (i.p.v. chapelure of 1 snede oud brood)
  • 1 dl melk
  • 1 ei
  • 12 eetlepels gehakte peterselie
  • geblancheerde stukjes van 1 paprika

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Maak een papje van het paneermeel, de melk en het ei
  3. Meng het papje onder het gehakt.
  4. Meng 12 eetlepels gehakte peterselie &  geblancheerde stukjes van 1 paprika onder het gehakt.
  5. Maak een klomp van het gehakt.
  6. Plaats de fricandon 1 uur  in de oven.


Ingrediënten voor 4 personen
:

  • 500 -550 g gehakt (varken/rund)
  • 1 kleine ajuin of sjalot
  • 1 teentje knoflook?
  • 1 eetlepel Darégal peterselie uit de diepvries
  • 4 eetlepels chapelure
  • 1 ei
  • Italian mix
  • klontje boter om in te vetten

 

Werkwijze

  1. Verwarm de warmeluchtoven voor op 150°C
  2. Pel de ui & de look (snijd door, haal de groene kiem eruite en ruik of hij niet muf is!) en snipper fijn.

 

  1. Doe ei, paneermeel, de fijngesneden ui of sjalot, look, peterselie & een beetje Italian Mix bij het gehakt.
    Meng.
  2. Rol 4 bollen vlees.
  3. Vet een bakplaat in. Leg de bollen op de bakplaat & bak 30 à 40 minuten (naargelang de grootte van de bouletten) in de heteluchtoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.