provençaals vleesbrood


Provencaals gehaktbrood op grootmoeders wijze paste ik voor mijn eindexamen in een vezelrijk menu. En de jury was in de wolken over de smaak!

Dit heb je nodig voor 5 à 6 personen:

  • 1 kggemengdgehakt
  • 8 eetlepels zemelen (i.p.v. chapelure of 1 snede oud brood)
  • 1 dl melk
  • 1 ei
  • 12 eetlepels gehakte peterselie
  • geblancheerde stukjes van 1 paprika

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Maak een papje van het paneermeel, de melk en het ei
  3. Meng het papje onder het gehakt.
  4. Meng 12 eetlepels gehakte peterselie &  geblancheerde stukjes van 1 paprika onder het gehakt.
  5. Maak een klomp van het gehakt.
  6. Plaats de fricandon 1 uur  in de oven.


Ingrediënten voor 4 personen
:

  • 500 -550 g gehakt (varken/rund)
  • 1 kleine ajuin of sjalot
  • 1 teentje knoflook?
  • 1 eetlepel Darégal peterselie uit de diepvries
  • 4 eetlepels chapelure
  • 1 ei
  • Italian mix
  • klontje boter om in te vetten

 

Werkwijze

  1. Verwarm de warmeluchtoven voor op 150°C
  2. Pel de ui & de look (snijd door, haal de groene kiem eruite en ruik of hij niet muf is!) en snipper fijn.

 

  1. Doe ei, paneermeel, de fijngesneden ui of sjalot, look, peterselie & een beetje Italian Mix bij het gehakt.
    Meng.
  2. Rol 4 bollen vlees.
  3. Vet een bakplaat in. Leg de bollen op de bakplaat & bak 30 à 40 minuten (naargelang de grootte van de bouletten) in de heteluchtoven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.