GEBAKKEN MIGNONETTE MET RODE WIJNSAUS, BROCCOLI- & BLOEMKOOLSYMFONIE & VERRASSINGSAARDAPPEL


GEBAKKEN MIGNONETTE
MET RODE WIJNSAUS, BROCCOLI- & BLOEMKOOLSYMFONIE & VERRASSINGSAARDAPPEL

BENODIGDHEDEN VOOR 6 PERSONEN:

1,2 kg mignonette boter
zout/peper graanmosterd

voor de persillade :

50g broodkruim
50g boter
112 eetlepel gehakte peterselie zout/peper
1/2 teentje knoflook

6 tuintjes broccoli
6 mini bloemkooltjes

voor de rode wijnsaus :

1 dl rode keukenwijn
3 dl bruine fond
zout/ peper/tijm/snuifje suiker 75 g boter

voor de Hollandse saus :

3 eierdooiers
1/2 citroen
150 ml water
150g gesmolten boter zout

cayennepeper

voor de verrassingsaardappel :

9 aardappelen + 50 g boter 1⁄4 bloemkool + 50g boter

WERKWIJZE :

Schil de aardappelen met een dunschiller.
Maak de mini-bloemkooltjes en de bloemkool schoon.
Was de bloemkool & de broccoli.
Maak broodkruim.
Maal de petersele fijn met een moulinette.
Pers de citroen, splits de eieren,
Zet de dooiers, het citroensap met het water klaar in de bain-marie

Persillade :

Meng met een vork : 50g boter, 1/2 eetlepel gehakte peterselie, zout en peper en 1/2 teentje geperste knoflook onder 50g broodkruim

Verrassingsaardappel :

Stoom de aardappelen met de bloemkool gaar.(in de spaghettikoker)
Meng de aardappelen met behulp van 2 vorken met 50g boter in een grote kom Meng de bloemkool met behulp van 2 vorken met 50g boter, zout en peper. Meng de aardappelen en de bloemkool samen en zet opzij.

Bak de mignonetten.(evt warm houden)

Pocheer de broccoli gaar in water en zout. Verfris het onder koud stromend water en laat uitdruipen.

Stoom de mini-bloemkool (naast elkaar) gaar in een brede pan

  

Rode wijnsaus :

Meet de wijn & de fond af.
Haal de mingnonetten uit de pan, & houd ze warm in de oven.
Blus het braadvet van de mignonetten met de rode wijn. Giet in een pannetje. Kruiden met zout, peper, tijm en een snuifje suiker.
Laat inkoken en voeg de fond toe.
Laten opkoken en door een zeef gieten.
Opwerken met klompjes boter en warm houden op bain-rnarie. AFZONDERLIJK OPDIENEN IN EEN SAUSKOM.

Smeer de gebakken mignonetten in met graanmosterd en beleg ze met de persillade.
Laat mooi goudbruin kleuren onder de grill.(niet te lang !)

Hollandse saus:

In bain-marie de eierdooiers, met citroensap, water en zout opklopppen tot men een romige massa verkrijgt.
Uit de bain-marie nemen en stilaan er de gesmolten boter met een houten lepel onderroeren.

Zonodig opnieuw even in de bain-marie plaatsen om op te warmen.

Warm de verrassingsaardappel & de brocolli in de microgolfoven.

Dreseren :

Schik de mignonette in het midden van een voorverwarmd bord.
Dresseer met behulp van 2 eetlepels, de verrassingsaardappel de broccoli-& bloemkoolsymfonie rond de mignonette.
Lepel een beetje Hollandse saus op de mini- bloemkool en leg er een puntje cayennepeper op.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.