Door Haspengouwse chocoladepudding in Smaak 46 kwam ik op een idee voor Kokos en witte chocolade uit Smaak 44 met
Plop-Pudding vanille van Dr. Oetker.
Ingrediënten voor 12-16 personen
- 1 zakje Plop-Pudding vanille van Dr. Oetker
- 200 ml melk
- 330 ml kokosmelk
- 160 g chocolade
- 1,5 eetlepel SHERIDANS
- 125 ml room
- 4 eiwitten
- 125 g kokosmeel
- 110 gram suiker S1
Werkwijze
1 Plop-Pudding
Kook 200 ml melk + 330 ml cocosmelk.
Neem van het vuur en voeg 1 zakje Plop-Pudding vanille toe.
Goed roeren en klaar!
Roer er de chocolade & 1,5 eetlepel SHERIDAN’S bij.
Laat afkoelen.
Voeg de opgeklopte room toe en schep in glazen.
Verwarm de grill van warmeluchtoven voor op max.
Splits de eieren.
Klop 2 eiwitten per keer stijf met de mixer tot je de kom kan omdraaien.
Voeg elke keer na 2 minuten kloppen 3 eetlepels + 2 koffielepels suiker S1 beetje bij beetje toe.
Spatel het kokosmeel er voorzichtig onder.
Schep een laag meringue op de pudding.
Strijk glad.
Plaats 2 minuten onder de grill. Blijf erbij!
Werkwijze voor kokosmakarons van Sergio Herman uit “Het nieuwsblad Magazine”
Dit heb je nodig
- 50 gram suiker S1
- 125 g = 4 eiwitten
- 37,5 g amandelpoeder = broyage
75 g bloemsuiker
40 g kokosrasp
12,5 g bloem
Werkwijze:
- Splits de eieren.
- Klop 2 eiwitten per keer stijf met de mixer tot je de kom kan omdraaien.
- Voeg elke keer na 2 minuten kloppen 5 koffielepels suiker S1 beetje bij beetje toe.
+ broyage + bloemsuiker - + kokosrasp + bloem
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Leg een laag schuim op de pudding.
bak 10′ in heteluchtoven op 145°C
bakplaat 180° draaien
bak nog 5′