Plop-pudding met meringue


Door Haspengouwse chocoladepudding in Smaak 46 kwam ik op een idee voor Kokos en witte chocolade uit Smaak 44 met
Plop-Pudding vanille van Dr. Oetker.

Ingrediënten voor 12-16 personen

  • 1 zakje Plop-Pudding vanille van Dr. Oetker
  • 200 ml melk
  • 330 ml kokosmelk
  • 160 g chocolade
  • 1,5 eetlepel SHERIDANS
  • 125 ml room
  • 4 eiwitten
  • 125 g kokosmeel
  • 110 gram suiker S1

Werkwijze
1 Plop-Pudding
Kook 200 ml melk + 330 ml cocosmelk.
Neem van het vuur en voeg 1 zakje Plop-Pudding vanille toe.
Goed roeren en klaar!

Roer er de chocolade & 1,5 eetlepel SHERIDAN’S bij.
Laat afkoelen.
Voeg de opgeklopte room toe en schep in glazen.

Verwarm de grill van warmeluchtoven voor op max.
Splits de eieren.
Klop 2 eiwitten per keer stijf met de mixer tot je de kom kan omdraaien.
Voeg elke keer na 2 minuten kloppen 3 eetlepels + 2 koffielepels suiker S1 beetje bij beetje toe.
Spatel het kokosmeel er voorzichtig onder.
Schep een laag meringue op de pudding.
Strijk glad.

Plaats 2 minuten onder de grill. Blijf erbij!

Werkwijze voor kokosmakarons van Sergio Herman uit “Het nieuwsblad Magazine”

Dit heb je nodig

  • 50 gram suiker S1
  • 125 g = 4 eiwitten
  • 37,5 g amandelpoeder = broyage
    75 g bloemsuiker
    40 g kokosrasp
    12,5 g bloem

Werkwijze:

  1. Splits de eieren.
  2. Klop 2 eiwitten per keer stijf met de mixer tot je de kom kan omdraaien.
  3. Voeg elke keer na 2 minuten kloppen 5 koffielepels suiker S1 beetje bij beetje toe.
    + broyage + bloemsuiker
  4. + kokosrasp + bloem
  5. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Leg een laag schuim op de pudding.
bak 10′ in heteluchtoven op 145°C
bakplaat 180° draaien
bak nog 5′


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.