Mini Boules de Berlin


50 mini Boules de Berlin

Dit heb je nodig 
:

  • 150 gram bloem
  • 10 g verse gist (2 klp droge)
  • 25 gram boter
  • 5 gram suiker
  • een mespunt zout
  • 60 ml water (4 spl)
  • 2 eetlepels ei
  • abrikozenjam

voor banketbakkersroom:

  • 10 gram puddingpoeder vanille
  • 1,5 dl melk
  • 25 gram suiker
  • 1/4 eierdooier

Werkwijze:

  1. zet alles klaar.
  2. Weeg de bloem en de boter af
  3. Meet 125 ml water af.
  4. Verwarm 125 ml water tot het lauw is.
  5. Doe de gist en een beetje lauw water in een beker.
  6. Maak met 2 koffielepels de verse gist vloeibaar.
  7. Zeef de bloem met het zout en de suiker in een kom.
  8. Maak in het midden een kuiltje
  9. Giet de vloeibare gist in de kuil
  10. Doe de rest van het water het 1/2 ei en de boter erbij.
  11. Kneed goed met de mixer.
  12. Dek het deeg af en laat 20 minuten rusten
  13. Verdeel het deeg in porties van 10 gram.
  14. Draai bolletjes
  15. Leg ze op een beboterde bakplaat. Dek af.
  16. Laat nog een half uur rijzen.
  17. Verwarm de frituur op 150 – 160 graden Celsius.
  18. Neem 2 x 10 & 1 x 5 boules de Berlin voorzichtig op.
  19. Leg ze in het frituurvet.
  20. Laat ze bakken tot ze uitgeprutteld zijn. Haal de boules
  21. de Berlin uit het frituurvet. Laat ze afkoelen.

Banketbakkersroom

  1. Breek de puddingpoeder met 1 dl melk.
  2. Splits het ei
  3. Meng de dooier onder de gebroken puddingpoeder.
  4. Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook zonder erin te roeren!!!
  5. Voeg de kokende melk bij het mengsel
  6. Giet het mengsel terug in de kookpot.
  7. Breng al roerend aan de kook.
  8. Laat afkoelen.
  9. Snijd de boules de Berlin door.
  10. Leg er banketbakkersroom of abrikozenjam tussen.
  11. Plaats de 2 helften op elkaar.
  12. Bestrooi met bloemsuiker.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.