Schnitzel, boontjes & puree
Dit heb je nodig voor 3 personen:
- 491 g schnitzel
- 2 el arachideolie
- klontje boter
- keukenrol
- 750 g prinsessenbonen (bruto) (100 g afval)
- 2 sjalotten
- peper
- 30 g boter
- 1 koffielepel zout
- 500 g loskokende aardappelen
- 125 ml melk
- ½ koffielepel zout
- muskaatnoot
- 25 gram boter
Werkwijze
smedders
- Breek de uiteinden van de boontjes af.
- Vul een kookpot met water.
- Breng lichtgezouten water aan de kook
- Pel de sjalot & snijd in ringen.
- Leg de getopte boontjes in de kookpot zonder deksel. Breng het water aan de kook.
- Blancheer de prinsessenboontjes 3 minuten in de kookpot zonder deksel.
- Giet de boontjes af & spoel voor de kleur, met koud stromend water
- Laat ze goed uitlekken.
- Smelt de boter op stand 7
- Fruit de sjalot
- Voeg de boontjes & 1 koffielepel zout toe.
- Kruid met peper. Meng.
- Zet een deksel op de pot & laat de boontjes 35 minuten verder stoven op stand 4.
Schil de aardappelen, spoel & snijd in 4.
- 18.30 u: Vul een kleine kookpot de helft met water.
- Doe er een koffielepel zout in.
- Leg de aardappelen in het water. Zet een deksel op de kookpot.
- Breng het water aan de kook.
- Kook de aardappelen 20 minuten.
18.40 u: Arachideolie + klontje boter verhitten in een tefalpan op stand 9 tot de boter stopt met zingen.
Bak 2’ langs 1 kant op stand 9 & 3’ (afhankelijk van dikte ) op stand 6 langs de andere kant.
Verder bakken op stand 4 (of anders retour!)
Giet de aardappelen af en laat even afkoelen.
Meet de melk af.
Weeg de boter af.
Breng de melk + boter aan de kook.
Meng de aardappelen met de kokende melk+ boter.
Plet met een aardappelstamper.
Roer zeer goed met een houten lepel tot de puree glad wordt = mousselineke.
Breng op smaak met ½ koffielepel zout en 2 strooien muskaatnoot.
De schnitzels laten uitlekken op keukenrol.