Schnitzel, meesterlijke boontjes & puree


Schnitzel, boontjes & puree

Dit heb je nodig voor 3 personen:

  • 491 g schnitzel
  • 2 el arachideolie
  • klontje boter
  • keukenrol
  • 750 g prinsessenbonen (bruto) (100 g afval)
  • 2 sjalotten
  • peper
  • 30 g boter
  •   1 koffielepel zout
  • 500 g loskokende aardappelen
  • 125 ml melk
  • ½ koffielepel zout
  • muskaatnoot
  • 25 gram boter


Werkwijze
smedders

  1. Breek de uiteinden van de boontjes af.
  2. Vul een kookpot met water.
  3. Breng lichtgezouten water aan de kook
  4. Pel de sjalot & snijd in ringen.
  5. Leg de getopte boontjes in de kookpot zonder deksel. Breng het water aan de kook.
  6. Blancheer de prinsessenboontjes 3 minuten in de kookpot zonder deksel.
  7. Giet de boontjes af & spoel voor de kleur, met koud stromend water
  8. Laat ze goed uitlekken.
  9. Smelt de boter op stand 7
  10. Fruit de sjalot
  11. Voeg de boontjes & 1 koffielepel zout toe.
  12. Kruid met peper. Meng.
  13. Zet een deksel op de pot & laat de boontjes 35 minuten verder stoven op stand 4.

Schil de aardappelen, spoel & snijd in 4.

  1. 18.30 u: Vul een kleine kookpot de helft met water.
  2. Doe er een koffielepel zout in.
  3. Leg de aardappelen in het water. Zet een deksel op de kookpot.
  4. Breng het water aan de kook.
  5. Kook de aardappelen 20 minuten.

18.40 u: Arachideolie + klontje boter verhitten in een tefalpan op stand 9 tot de boter stopt met zingen.
Bak 2’ langs 1 kant op stand 9 & 3’ (afhankelijk  van dikte ) op stand 6 langs de andere kant.
Verder bakken op stand 4 (of anders retour!)
Giet de aardappelen af en laat even afkoelen.
Meet de melk af.
Weeg de boter af.
Breng de melk + boter aan de kook.
Meng de aardappelen met de kokende melk+ boter.
Plet met een aardappelstamper.

Roer zeer goed met een houten lepel tot de puree glad wordt = mousselineke.

Breng op smaak met ½ koffielepel zout en 2 strooien muskaatnoot.
De schnitzels laten uitlekken op keukenrol.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.