Ik vroeg aan buurtslagers om een pakje kipfilet in 2 te splitsen en had 100 g tekort voor 3 personen. Hij splitste voorverpakte mignonette en ik moest 150 g bijkopen, wat teveel was. Ik legde alles terug en ruilde voor 375 g mignonettes. Toen belde mijn zoon of hij kon blijven eten. Ik repte mij om die ene mignonette te kopen. Helaas kon ik 250 g sojascheuten niet ruilen. Witte jeanjean wijn (die ik won) past bij mignonette chow mein (met 50 g peultjes voor 4 pers in roerbakken), die Ruben op smaak bracht met sambal oelek. Volgens hem is gember het geheime ingrediënt!
Mie met schelperwten
DIT HEB JE NODIG voor 4 personen:
- 200 gram roerbakmie van Soubry‚
- 2 bakjes bio soja scheuten van 165 gram
- 3 eetlepels Bruschetta spaghettikruiden+ 6 eetlepels warm water+ 2 eetlepels olijfolie
- 500 g varkensmignonette of kippenborst + zout & peper
100 gram gekookte ham - 6 pijpajuintjes
- 2 x 250 g sluimererwt
- 650 ml water
- 1 vleesbouillonblokje
1 eetlepel sambal oelek
2 koffielepels zout
Werkwijze:
Zet alles klaar.
- Meet 650 ml water af.
Breng het water aan de kook in een kleine pan.
Los het bouillonblokje erin op. - Weeg 200 gram roerbakmie af
- Snijd de schelperwtjes in grove reepjes.
Leg deze in een pannetje.
Zet ze onder water.
Breng ze aan de kook.
Laat 1 minuutje doorkoken.
Giet ze af door een zeef.
Laat er koud water over stromen. - Verwarm de wok op stand 5 tot hij heet is.Snijd het vlees in reepjes.
- Bak het vlees beetje bij beetje. Kruid met peper & zout.
- Doe de gesneden gekookte ham erbij.
Laat eventjes bakken.
Kruid met peper & zout.
Schep het vlees op een bord.
Zet opzij.Breng de bouillon in de wok aan de kook.
Voeg de roerbakmie in een keer toe.
Roer om tot het water opgenomen is.Snijd de pijpajuin even groot als de schelperwtjes.Voeg de soja scheuten, de lente-uitjes en de schulperwtjes toe.Doe er 2 koffielepels zout op.Roer gedurende 2 minuten door de deegwaren. - Voeg het vlees toe.Doe 6 eetlepels warm water bij 3 eetlepels kruiden.
Laat 5 minuten wellen.Doe 2 eetlepels olijfolie bij de kruiden.Voeg de kruiden toe.
Breng op smaak met 1/2 à 1 koffielepel sambal oelek.