Ik vulde een bakplaat met water i.p.v. steentjes, zoals R. Van Damme, gezien op njam 3.1.’13) voor stoom en vergeleek met pistolets uit Wittamer.
Ingrediënten
- 2,5 g – 4,1 g instant gist = 1/2 zakje
- 250 gram gezeefde savanne of P – bloem of extra (patisserie)bloem
- 162,5- 165 ml ijskoud water
- 3/4 koffielepel zout (3,6 g)
Werkwijze
Meet het water af & plaats in de diepvries.
Op de knop brot/Teigtyp :1x drukken (Normal)
Programm: 4x drukken (Teig)
1x drukken op START
Kap de gist, bloem & zout in het emmertje. Wacht met het water!
Giet op 1.55 het water in het emmertje, dan begint de broodmachine te kneden.
Van 1.30 tot 1.10 zal het deeg rijzen in de machine.
1x drukken op STOP.
Het emmertje uit de broodmaker halen
Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
DOE BLOEM AAN JE HANDEN
Snijd het deeg in 3 porties van 127 g.
Het deeg doorslaan.
Bestuif het werkblad met een beetje bloem.
Neem een deegklompje en rol een bolletje met de handpalmen gedurende 15 seconden op het werkblad.
15’ laten rusten in het emmertje in de gesloten broodmaker.
Lucht uitduwen
Duw het deeg plat.
toeplooien
rollen
met de naad bovenaan (naar onder?) leggen.
Laat 10′ op kamertemperatuur rijzen in het emmertje in de gesloten broodmaker.
Lucht uitduwen
Duw het deeg plat.
toeplooien
rollen
Leg de saucissen op de bakplaat met de naad bovenaan (naar onder?).
Dek af (met een omgekeerde bakplaat) en laat 10′ rijzen op een warme plaats
Vul een pirex schaal met warm water
Schuif het rooster in de tweede richel van onderaan in de oven.
Plaats er de gevulde pyrex kom op om stoom te bekomen.
De warme luchtoven voorverwarmen op 210-230 graden.
Met een goed mes insnijdingen in het deeg maken en laat nog 10′ rijzen.
Bestuif lichtjes met bloem.
DRAAI JE GEZICHT WEG BIJ HET OPENEN VAN DE OVEN! AAN STOOM KAN MEN ZICH VERBRANDEN!
Schuif de bakplaat in de onderste richel van de oven.
Bak de stokbroodjes 20 minuten.
Neem de stokbroden van de bakplaat.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.