HomeSoort maaltijd Brood en confituur éénpersoonschocoladebroodjes

éénpersoonschocoladebroodjes

Posted in : Brood en confituur on by : Greet

Ik dook in mijn archieven en constateerde dat RVR op “Dierenfestijn in broodvormen”, een bakles bij mij thuis, één van zijn verrassingsbroden: schildpadden van 200 g chocoladebrood bakte.

 

Dit heb je nodig per persoon (138,45 g  deeg):

  • 75 g bloem
  • 4,5 gram verse gist
  • 9 gram boter
  • 1,2 g zout
  • 30 ml water
  • 15 g  ei
  • 3,75 g suiker
    Verder: 15 g chocoladedruppels

Dit heb je nodig voor 9 schildpadden van sandwichdeeg (recept als eenpersoonsbrood voor singles, alleenstaanden & kotstudenten : 10 !) :

  • 1 kg bloem
  • 75 gram verse gist
  • 125 gram boter
  • 15 g zout
  • 450 ml water
  • 50 g = 1 ei
  • 25 gram verbeteraar
    75 g suiker

Verder: 250 g chocoladedruppels

Werkwijze:
Zet alles klaar.
Weeg de bloem en de boter af.
Meet het water af.
1 Verwarm het water tot het lauw is. Doe de gist en een beetje lauw water in een
beker. Maak met 2 koffielepels de verse gist vloeibaar.
2 Zeef de bloem met het zout en de suiker in een kom.
3 Maak in het midden een kuiltje.

4 Giet de vloeibare gist in de kuil.
5 Doe de rest van het water, ei en de boter erbij.

6 Meng & kneed goed.

7 Dek het deeg af en laat 20 minuten rusten

Verwarm de oven voor op 200°C (wwl 180 °C).
9 Vet de bakplaat in.
10 Weeg 200g deeg af.

Sla het deeg door.

11 Weeg 4 maal 7,5 gram deeg af voor de poten.

12 Weeg 25 gram deeg af voor de kop en staart.
13 Laat de kop bolvormig en de staart iets puntig.

14 Weeg 145 gram deeg af voor het lichaam.

Leg 27 g chocoladedruppels in het midden.

15 Maak insnijdingen met een ronde uitsteker in het lichaam.
16 Knip de poten in.

17 Gebruik 2 chocoladedruppels voor de ogen.

18 Instrijken met losgeklopt ei.

Laat ongeveer een half uur rijzen.

19 Bak 20 minuten in een warmeluchtoven op 180°C

20 Haal de schildpadden van de bakplaat.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.