HomeSoort maaltijd Gebak en taarten Gecaramelliseerde appeltaart

Gecaramelliseerde appeltaart

Posted in : Gebak en taarten, Halloween on by : Greet

In aanwezigheid van Chris Jonckers voor het programma kook van radio2, heb ik op 12.4.2000 deze lekkernij gebakken.

Ingrediënten voor 7 personen

  • 1 kg bladerdeeg
  • 25 gram Candico cassonade = Bruine suiker
  • 25g slappe boter
  • 25 g broyage 50/50 = 12,5 g amandepoeder + 12,5 g bloemsuiker
  • 1/4 kofffielepel kaneelpoeder
  • 4 Royal Gala (8 stuks per kg)
  • abrikozenjam (50 g abrikozenmoes + 35 g suiker (+ water)
  • 1/2 l melk
  • 40 gram maizena
  • 4 eierdooiers
  • 125 gram fijne griessuiker
  • 1/2  vanillestok

Werkwijze
Pasteibakkersroom

1 Weeg de suiker en maïzena af.
2 Breek de maïzena met een deel van de melk.
3 Splits de eieren.Eiwit opzij zetten!

4 Meng de dooiers onder de gebroken maizena.
5 De melk samen met de suiker en de vanillestok in een grote pan aan de kook brengen. Zonder erin te roeren!
6 Van het vuur af, al kloppend de warme melk aan het mengsel toevoegen.
7 Giet het mengsel terug in de pan. Breng al roerend aan de kook.

Appeltaartjes:
8 Verwarm de warmeluchtoven voor op 175°C.
9 Bruine suikersaus: Meng de slappe boter met de bruine suiker, de broyage en kaneel in een kom.

10 Vet springvormpjes in.

11 Leg een onderzetbordje omgekeerd op het bladerdeeg. Snijd de vorm 14 keer uit.Duw het bladerdeeg in de vormpjes.

12 Prik het bladerdeeg in met vork.
13 Breng een dun laagje crème aan in de vorm.
14 Boor het klokhuis uit de appelen.
15 Schil de appelen in de ronde.

16 Snijd de appelen overlangs in twee.
17 Leg de appelen in het midden van het vormpje.

18 Vul de openingen van de appels met bruine suikersaus.
19 Vouw de hoekjes van het deeg naar boven.
20 Laat de taartjes 15 minuten staan om het bladerdeeg de nodige rusttijd te geven.

21 Bak de taartjes 12 minuten. Laat afkoelen en ontvorm. Leg ze op een rooster.
22 Verwarm abrikozenconfituur.
Breng een laagje abrikozenkonfituur aan op de taartjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.