Flan brésilienne


Ik nam met de klasgenootjes van mijn dochter op 27.9.1998 deel aan een wedstrijd van de Soezieclub. De kinderen bakten bij mij thuis, samen met meester Marc, dit winnend recept: een superlekkere eenvoudige bresiliennetaart in een bakvorm van maître patissier.


Dit heb je nodig:
voor pasteibakkersroom:

  • 2 dl koude melk
  • 66 gram mix voor banketbakkersroom
  • verder :
  • 7 en een halve dl melk
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 gram maïzena plus
  • bladerdeeg

Werkwijze:

Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C

1 Klop de mix voor pasteibakkersroom met de melk in een grote kom. Laat even opstijven.

2 Splits de 3 eieren

3 Meng de eierdooiers, de suiker, vanillesuiker,

en de maïzena plus met de pasteibakkersroom

4 Klop het wit, van de 3 eieren stijf

en schep onder het mengsel.
5 voeg de melk toe.  6 Vet de bakvorm van maitre patissier in.

7 Bekleed de springvorm met bladerdeeg.

8 Prik het deeg in.
9 Zet de springvorm op een bakplaat in de oven.
10 Giet het mengsel in de vorm.

11. Bak de taart 20 minuten.
Verminder de temperatuur van een heteluchtoven naar 175°C.
Bak de bladerdeegtaart nog 5 à 10 minuten.

12 Keer een diep bord om op tafel. Zet de bakvorm op het bord en ontvorm de flantaart. Laat ze een beetje afkoelen op een taartrooster.

  1. Verwijder de losse bodem.
    Laat de taart volledig afkoelen
    .
  2. Afwerken met een dikke laag slagroom.
  3. Bestrooien met brésiliennenootjes
    Maak er een uurwerk van met chocoladecijfers van chocolux of maak cijfers van bladerdeeg met uitsteekvormpjes uit 100 delige set van prestige.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.