Ik nam met de klasgenootjes van mijn dochter op 27.9.1998 deel aan een wedstrijd van de Soezieclub. De kinderen bakten bij mij thuis, samen met meester Marc, dit winnend recept: een superlekkere eenvoudige bresiliennetaart in een bakvorm van maître patissier.
Dit heb je nodig:
voor pasteibakkersroom:
- 2 dl koude melk
- 66 gram mix voor banketbakkersroom
- verder :
- 7 en een halve dl melk
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 80 gram maïzena plus
- bladerdeeg
Werkwijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C
1 Klop de mix voor pasteibakkersroom met de melk in een grote kom. Laat even opstijven.
2 Splits de 3 eieren
3 Meng de eierdooiers, de suiker, vanillesuiker,
en de maïzena plus met de pasteibakkersroom
4 Klop het wit, van de 3 eieren stijf
en schep onder het mengsel.
5 voeg de melk toe. 6 Vet de bakvorm van maitre patissier in.
7 Bekleed de springvorm met bladerdeeg.
8 Prik het deeg in.
9 Zet de springvorm op een bakplaat in de oven.
10 Giet het mengsel in de vorm.
11. Bak de taart 20 minuten.
Verminder de temperatuur van een heteluchtoven naar 175°C.
Bak de bladerdeegtaart nog 5 à 10 minuten.
12 Keer een diep bord om op tafel. Zet de bakvorm op het bord en ontvorm de flantaart. Laat ze een beetje afkoelen op een taartrooster.
- Verwijder de losse bodem.
Laat de taart volledig afkoelen. - Afwerken met een dikke laag slagroom.
- Bestrooien met brésiliennenootjes
Maak er een uurwerk van met chocoladecijfers van chocolux of maak cijfers van bladerdeeg met uitsteekvormpjes uit 100 delige set van prestige.