Brésiliennetaart


“patroons aan het fornuis”, die in de vakantie ’97  smullen van Flan brésilienne “Ebo”.



Ingrediënten
:

  • een halve l melk
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker of 125 g + 1 zakje imperial vanillesuiker
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel
  • bladerdeeg
  • 260 ml room
  • 40 g fijne (bloem)suiker
  • brésiliennenootjes (zie Bloch)


Werkwijze:

1 Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven voor op 150°C)

2 Splits de  eieren

3 Klop de eierdooiers op tot een bleek beslag
Roer er met een garde de zelfrijzende bloem onder.

4 Voeg 500 ml koude melk toe.
5 Klop het wit, van de eieren stijf  met de suiker.

en schep onder het mengsel.

6 Vet de springvorm in.
7 Bekleed de springvorm met bladerdeeg.

8 Prik het deeg in.
Snijd de randen af.
9 Giet het mengsel tot bovenaan in de vorm.
10 Bak de taart 45 minuten.

11 Ontvorm de taart. Ze zal inzakken. Laat de bladerdeegtaart volledig afkoelen.

12 Klop 260 ml room met 40 g (bloem)suiker tot slagroom.

Niet te lang kloppen, zodat je geen boter bekomt.

Leg een dikke laag slagroom op het deel dat naar beneden gekomen is.
Strooi brésilienne op de flantaart.
Druk aan.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.