Sneeuwballen


Ik las dat de Gentse sneeuwbal een streekproduct is. Hij bestaat uit luchtig opgeklopte margarine, omhuld door een laagje chocolade en bestrooid met bloemsuiker. Ik prikte kokosballetjes uit kokkie op een fonduevork voor bij chocoladefondue: verwarm 120 ml room in een pan op stand 6. Laat hierin 120 g-160 g fondant chocolade zachtjes (max. 40 °C) smelten.Voeg 20 g suiker toe. Roer!

Ik noteerde dat sinaasappelsap 15 jaar geleden niet nodig was voor kokosrolletjes.

  • Dit heb je nodig:
  • 25 g boudoirs
  • 15 g bloemsuiker
  • 15 g kokosrasp
  • 40 g solo
  • Verder: 3 g cacao + 1 g suiker

Werkwijze

  1. Steek de boudoirs in een zakVerkruimel de boudoirs met een deegrol.
  2. Doe de koekkruimels in een grote kom.Meng met bloemsuiker,en gemalen kokosnoot.
  3. Smelt de solo& giet langzaam in de kom.
  4. Meng alles goed met een houten lepel.Kneed met je handentot een bal.
  5. Rol 11 à 12 ballekes.Was je handen met zeep!
  6. Meng 3 g cacaopoeder met 1 g griessuiker (i.p.v. 9 g +3 g,  ik had 1/3 over)Leg de ballekes in de cacaoen rol ze erdoor.
  7. Leg de  kokosballekes op een bord & besneeuw met bloemsuikeren rol ze erdoor.Dek ze af & zet 1 dag of 1 nacht in de koelkast.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.