Peter Goossens adviseert chocoladefondue bij cakechampi(gn)onnekes.
Ingrediënten
- 140 g Malse boter
- 170 g extra fijne Suiker + 50 ml melk
- 2 eieren
- 300 g bloem
- 1/4 zakje bakpoeder of 2 g bicarbonaat
Werkwijze
Zet alles klaar.
Weeg af.
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Roer de boter met de suiker met een klopper romig.
3 Doe er de eieren (voor de binding) bij. Roer een beetje.
Doe er 100 g bloem + 2 g bicarbonaat bij.
Voeg 50 ml melk toe (het deeg mag niet te vloeibaar zijn!).
Roeren.
Lucht inkloppen!
4 Vet de putjes van de flexipan vorm in.
5 Vul de putjes met een spuitzak of koffielepel met deeg.
6 Bak 15 minuten op 180°C (snel en goed).
7 Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
Haal de vorm uit de oven.
Ontvorm de cakejes.
Laat afkoelen op een taartrooster.
chocoladefondue
- Verwarm 120 ml room in een pan op stand 6.
- Laat hierin 120 g-160 g fondant chocolade zachtjes (max. 40 °c) smelten.
- Voeg 20 g suiker (& amaretto) toe.
- Blijven roeren tot je een glad mengsel bekomt.
Prik voor chocoladefondue : cakejes, marshmallows & fruit op een fonduevork.
Doop ze in de chocoladesaus
Katrien Van De Steene mailde dat in Ketnet kookt, Margo & Zoë haar kinderen & Diesel haar hond is. Ze hebben zich bij het maken van het boek ziek gelachen, zeker bij de gesmolten de Mega Mindy gevulde marshmallows, toen ze de pan van pure ellende in de vuilbak gekieperd heeft.