Klein Bretoens zandtaartje met appeltjes uit magazine Smaak 36.
Dit heb je nodig voor 6 personen:
125 g harde boter-1 ei
100 g fijne suiker-250 g bloem
Werkwijze zanddeegbodem:
Kneed met de hand 125 g harde boter+ 1 ei + 100 g fijne suiker tot een homogene massa.
Voeg 250 g bloem toe.
Kneed tot deze volledig opgenomen is.
Plaats het vetdeeg een half uur in de koelkast.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak uit tot 3 mm.
Bekleed hiermee een ingevette taartvorm.
Bak ze 25 minuten in een warmeluchtoven op 160°C.
6 appels schillen & stoven:
Snijd de appel met een aardappelmes in 4 stukken.Schil de stukken. Snijd het klokhuis eruit. Snijd de appel in blokjes.
Smelt een flink stuk goede boter in een kookpot. Bak de stukjes appel kort. Overstrooi met suiker & kaneelpoeder. Zet opzij.
Vul de bodem met gestoofde appelblokjes.
Versier evt met gefrituurde appelschijfjes