Chocolademoussetaart


Door lieveheersbeestje in knutselen met kinderen nr 19 kwam ik op het idee om de Mickeytaart, die RVR precies 10 jaar geleden (bij mij thuis) voor kleuters bakte, aan te passen.

biscuit op grootmoeders wijze (koude methode)
Benodigdheden:

voor een vorm van 30 cm

  • 7 eierdooiers
  • 105 g vanillesuiker
  • 4 eiwitten
  • 65 g vanillesuiker
  • 3 eiwitten
  • 40 g vanillesuiker
  • 105 g bloem + 105 g maizena + 3,5 g bakpoeder

De 7 dooiers met 105 g vanillesuiker schuimig roeren.

65 g vanillesuiker met 4 eiwitten tot een taai en stevig schuim slaan.
Met luchtige bewegingen door het dooierbeslag mengen.
De gezeefde bloem met maïzena & bakpoeder onderspatelen.

40 g vanillesuiker met de 3 eiwitten tot een taai en stevig schuim slaan.

Met luchtige bewegingen door het dooierbeslag mengen

Vet een springvorm in.
Doe het deeg in de vorm
oven verminderen tot 160°c.
Bak de biscuit 1 uur.
Prik met een lange naald in het deeg. Indien er niets aan de naald kleeft is de biscuit gaar.
Zet een hoge ronde kom omgekeerd op tafel. Zet de bakvorm op de kom en ontvorm. Laten afkoelen op een rooster.

3
1l krieken in het sap opkoken met 100 g suiker. Binden met 40 g maïzena. Laten afkoelen

4 Opbouw van de taart:

  1. Steek een broodmes tot in het midden van de biscuit.
  2. Snijd al draaiend de biscuit in 3 lagen.


opmerking:
Men werkt de 3 lagen best eerst afzonderlijk af vooraleer ze in de vorm te leggen.

Bedek met een laag biscuit, slagroom en een laag krieken.Duw ze erin.
Leg hierop de 2de laag biscuit.
Bedek met een laag chocolademousse & krieken.
Bedek met nog een laag biscuit en chocolademousse of slagroom.
Laat eventjes koelen.
Ontvormen


Ganache

Dit heb je nodig :

  • 300 ml room
  • 200 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 300 gram fondant of zwarte chocolade

Werkwijze :
Zet alles klaar.
Weeg de boter en de suiker af.
1 Breng in een pan de room met de suiker aan de kook.
2 Neem de pan van het vuur.
Voeg stukjes boter en chocolade toe.
3 Roer met een houten lepel tot alles goed gemengd is.
4 Laat de ganache afkoelen.
Bewaar de ganache in de koelkast.
Warm de chocoladesaus voor het gebruik eventjes op,
opdat de saus vloeibaarder, dus beter uitsrijkbaar zou zijn
Overgiet met ganache. Laat opstijven.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.