Dit super-eenvoudigtaartendeeg (zanddeeg voor fruittaartjes) tikte ik op de kop bij traiteur Waterloos.
Dit heb je nodig:
- 500 g bloem
- 250 g bloemsuiker
- 200 g boter
- 1 eierdooier
- 2 eieren.
Werkwijze:
- Kneed met de hand 125 g harde boter + 1 ei + 100 g fijne suiker tot een homogene massa.
- Voeg 250 g zelfrijzende bloem = bakmeel toe tot deze volledig is opgenomen.
- Wikkel in huishoudfolie. Plaats 1 nacht in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot 3 mm. Bekleed hiermee een bakvorm.
- Breng pasteibakkersroom aan & bak 25 minuten in een heteluchtoven op 160°C.
- Laat afkoelen.
- Snijd de bananen in plakjes. Schik ze op de taart.
- De afdekgelei opwarmen met water. Laten doorkoken. Met een borstel de taart ermee bestrijken
- (versier met slagroom)