Bananentaart met koekjesdeeg


Dit super-eenvoudigtaartendeeg (zanddeeg voor fruittaartjes) tikte ik op de kop bij traiteur Waterloos.

Dit heb je nodig:

  • 500 g bloem
  • 250 g bloemsuiker
  • 200 g boter
  • 1 eierdooier
  • 2 eieren.


Werkwijze:

  1. Kneed met de hand 125 g harde boter + 1 ei + 100 g fijne suiker tot een homogene massa.
  2. Voeg 250 g zelfrijzende bloem =  bakmeel toe tot deze volledig is opgenomen.
  3. Wikkel in huishoudfolie. Plaats 1 nacht in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit tot 3 mm. Bekleed hiermee een bakvorm.
  5. Breng pasteibakkersroom aan & bak 25 minuten in een heteluchtoven op 160°C.
  6. Laat afkoelen.
  7. Snijd de bananen in plakjes. Schik ze op de taart.
  8. De afdekgelei opwarmen met water. Laten doorkoken. Met een borstel de taart ermee bestrijken
  9. (versier met slagroom)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.