HomeSoort maaltijd Gebak en taarten Bananentaart met koekjesdeeg

Bananentaart met koekjesdeeg

Posted in : Gebak en taarten on by : Greet

Dit super-eenvoudigtaartendeeg (zanddeeg voor fruittaartjes) tikte ik op de kop bij traiteur Waterloos.

Dit heb je nodig:

  • 500 g bloem
  • 250 g bloemsuiker
  • 200 g boter
  • 1 eierdooier
  • 2 eieren.


Werkwijze:

  1. Kneed met de hand 125 g harde boter + 1 ei + 100 g fijne suiker tot een homogene massa.
  2. Voeg 250 g zelfrijzende bloem =  bakmeel toe tot deze volledig is opgenomen.
  3. Wikkel in huishoudfolie. Plaats 1 nacht in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit tot 3 mm. Bekleed hiermee een bakvorm.
  5. Breng pasteibakkersroom aan & bak 25 minuten in een heteluchtoven op 160°C.
  6. Laat afkoelen.
  7. Snijd de bananen in plakjes. Schik ze op de taart.
  8. De afdekgelei opwarmen met water. Laten doorkoken. Met een borstel de taart ermee bestrijken
  9. (versier met slagroom)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.