Mokka, hazelnoot & banaanijs


In Spanje kwam ik op het idee om dit heerlijk Duo Dessert softijs te maken met bailey’s.

 

Ingrediënten:

  • 100 g chicorei of koffie
    600 ml hoevemelk
  • 3 eierdooiers
  • 200 ml room
  • 1 zakje Duo Dessert chocoladepudding
  • 400 ml hoevemelk
  • 250 g suiker + 1 eetlepel suiker
  • Verder: 47 g côte d’or chocoladerepen of brésilienne van Dibro

Werkwijze:

  1. Kook 600 ml melk met de room & giet op de koffie door een filter.
    Of giet op de chicorei.
    Laat 5′ trekken.
    Zeef.
  2. Kook terug op. Laat afkoelen tot 82°C of gebruik 600 ml bailey’s

Maak met de mixer duo Dessert chocoladepudding met de melk, de suiker in een kom van 2l.
Splits de eieren.
Voeg eierdooiers & de room bij de pudding.
Draai de pudding met de Philips Delizia duo roomijsbereider.
Doe na 15 minuten de brésilienne of geschaafde chocolade in de ijsbereider

Werkwijze heerlijk bananenijs Piet:
Splits 5 eieren (tik à la grand mère)
5 eierdooiers opkloppen met 100 g suiker
4 dl melk + 1 dl room opkoken
+ 300 g banaan in schijfjes.
Al de banaan gaar is: mixen
De warme bananenmelk op de eidooiers gieten
Laten afkoelen & in de de koelkast plaatsen tot ijskoud.
In de ijsmachine draaien = het beste ijsje!

Of

chocoshake

  • 2 dl hoevemelk
  • 1 eetlepel nutella of plop choco
  • 1 bol bananenijs of chocolade-hazelnootijs

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.