In Spanje kwam ik op het idee om dit heerlijk Duo Dessert softijs te maken met bailey’s.
Ingrediënten:
- 100 g chicorei of koffie
600 ml hoevemelk - 3 eierdooiers
- 200 ml room
- 1 zakje Duo Dessert chocoladepudding
- 400 ml hoevemelk
- 250 g suiker + 1 eetlepel suiker
- Verder: 47 g côte d’or chocoladerepen of brésilienne van Dibro
Werkwijze:
- Kook 600 ml melk met de room & giet op de koffie door een filter.
Of giet op de chicorei.
Laat 5′ trekken.
Zeef. - Kook terug op. Laat afkoelen tot 82°C of gebruik 600 ml bailey’s
Maak met de mixer duo Dessert chocoladepudding met de melk, de suiker in een kom van 2l.
Splits de eieren.
Voeg eierdooiers & de room bij de pudding.
Draai de pudding met de Philips Delizia duo roomijsbereider.
Doe na 15 minuten de brésilienne of geschaafde chocolade in de ijsbereider
Werkwijze heerlijk bananenijs Piet:
Splits 5 eieren (tik à la grand mère)
5 eierdooiers opkloppen met 100 g suiker
4 dl melk + 1 dl room opkoken
+ 300 g banaan in schijfjes.
Al de banaan gaar is: mixen
De warme bananenmelk op de eidooiers gieten
Laten afkoelen & in de de koelkast plaatsen tot ijskoud.
In de ijsmachine draaien = het beste ijsje!
Of
chocoshake
- 2 dl hoevemelk
- 1 eetlepel nutella of plop choco
- 1 bol bananenijs of chocolade-hazelnootijs