Eureka! Op 28.12.’05, de verjaardag van Sesamstraat, heb ik eindelijk de truc gevonden om de aardappeltaart te ontvormen!
Proef de arme of oorlogskeuken:
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g (restje) gekookte aardappel
- 100 g suiker
- 1 ei
- 1 banaan
- abrikozenjam of afdekgelei
- 2 koffielepels MIX voor banketbakkersroom van AVEVE
- 2 eetlepels koude melk
- eetpapier=ouwel
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Verkruimel (per springvormpje 12 cm) de aardappel met een vork in een kom en voeg de suiker toe
- Splits het ei. Doe de dooier bij het deeg en meng alles goed door elkaar.
- Klop het eiwit stijf tot je de kom kan omdraaien.
- Schep het eiwit met een houten lepel onder het deeg.
- Vet de springvormpjes (12 cm) in. Leg eetpapier op de bodem.
- Doe het mengsel (8 eetlepels) in de springvormpjes.
- Zet de springvormpjes op een bakplaat in de oven.
- Bak de taartjes 30 minuten.
- Maak de zijkant los met een mes!
- Draai het taartje om op een bord.
- Ontvorm de taart. Laat ze een beetje afkoelen.
- Verwijder de losse bodem.
- Laat de taartjes afkoelen.
Maak pasteibakkersroom:
Klop hiervoor 2 koffielepels Mix voor pasteibakkersroom van AVEVE met 2 eetlepels koude melk in een maatbeker. Laat even opstijven.
Bedek de taartjes met een laagje pasteibakkersroom. Leg hierop banaanschijfjes. Bedek de banaanschijfjes met een laagje opgewarmde abrikozenjam of afdekgelei