HomeSoort maaltijd soep pompoensoepje met saffraan

pompoensoepje met saffraan

Posted in : soep on by : Greet

Bij het lezen van dit recept in MAGAZINE Smaak merkte ik onmiddellijk op dat Pompoen-appel-wortelsoep (ingrediënten : 10) van pas komt als aperitiefsoepje.

Dit heb je nodig voor 20 borden:

  • 4 liter water
  • 2 kg pompoen
  • 10 wortelen
  • 10 uien
  • 8 bouillonblokjes
  • 50 gram boter
  • 15 gram = 3 koffielepels zout
  • peper/nootmuskaat/ 10 mespunten saffraan
  • 5 appels
  • 10 teentjes knoflook
    250 ml So light room

Werkwijze :

  1. Weeg de pompoen & boter af.
  2. Meet het water af.
  3. Snijd de pompoen in parten, schil de parten en verwijder de pitten. Snijd het pompoenvlees in grote stukken.
  4. Pel de teentjes knoflook. Snijd de teentjes overlangs open. Neem de groene kiem eruit.
  5. Pak de wortelen bovenaan vast. Haal met een dunschiller van boven naar onder de schil eraf.
  6. Draai met de wortel. Snijd de boven- en onderkant eraf met een mes. Ruim het afval op. Snijd de wortelen op een plankje met een aardappelmes in grote stukken.
  7. Leg een oude krant op het werkblad. Pel de ui. Snijd de ui in grote stukken. Snipper de ui fijn met de keukenmachine.
  8. Haal het klokhuis uit de appel met een hartedief. Snijd de appel met een aardappelmes in 4 stukken. Schil de stukken met een dunschiller. Snijd de appel in stukjes.
  9. Smelt een klontje boter in een grote pan.
  10. Bak hierin snel de ui totdat hij er glazig uitziet. Voeg de appel toe.
  11. Voeg de wortelen, 4 liter water, pompoen, Pers de teentjes knoflook uit?, saffraan en de bouillonblokjes toe.
  12. Kruid met peper en 3 afgestreken koffielepels zout.
  13. Zet een deksel op de pan. Laat een half uur sudderen.
  14. Haal de pan van het fornuis. Mix de soep. Wrijf met behulp van een houten lepel door een zeef.
  15. Klop de room vlak voor het opdienen half op met een garde.
  16. Schep de soep in een glazen tas.
  17. Giet de room over de bolle kant van een lepel op de pompoensoep (geeft het uitzicht van bier!)
  18. Versier met een beetje saffraan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.