Aardbeientaart met Bretoens zanddeeg uit de kook-bakles fruittaarten bij mij thuis met Marleen Geirnaert.
Dit heb je nodig:
- 500g witte bloem
- 250g boter
- 250g suiker
- 2 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 koffielepel bakpoeder,
- 100 g broyage 50/50
- aardbeien
- voor de versiering: slagroom
- afdekgelei
Werkwijze
- 250 g boter met 250 g suiker en 20 g vanillesuiker3 minuten kneden met de menghaak van de kenwood.
- Een voor een 2 eieren toevoegen
- Goed ondermengen.Nu zeer kort 1 koffielepel bakpoeder& 100 g broyageen 500 g bloem ondermengen.
- Zet het deeg minstens 1 uur in de koelkast.
- Vet Bakvormen met een hoogte van 4 cm in.
Het deeg uitrollen op 2 mm dikte. - De vorm bekleden met het zanddeeg.
- Bakken in een oven van 180°C tot wanneer ze gebakken is (Minimum 45 min. (De taart moet goudgeel zijn.))
- De taart ontvormen. Op een rooster plaatsen .
- Werk af met slagroom, aarbeien & opgewarmde afdekgelei.