Taartendeeg


Aardbeientaart met Bretoens zanddeeg uit de kook-bakles  fruittaarten bij mij thuis met Marleen Geirnaert.

Dit heb je nodig:

  • 500g witte bloem
  • 250g boter
  • 250g suiker
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 koffielepel bakpoeder,
  • 100 g broyage 50/50
  • aardbeien
  • voor de versiering: slagroom
  • afdekgelei

Werkwijze

  1. 250 g boter met 250 g suiker en 20 g vanillesuiker3 minuten kneden met de menghaak van de kenwood.
  2. Een voor een 2 eieren toevoegen
  3. Goed ondermengen.Nu zeer kort 1 koffielepel bakpoeder& 100 g broyageen 500 g bloem ondermengen.
  4. Zet het deeg minstens 1 uur in de koelkast.
  1. Vet Bakvormen met een hoogte van 4 cm in.
    Het deeg uitrollen op 2 mm dikte.
  2. De vorm bekleden met het zanddeeg.
  3. Bakken in een oven van 180°C  tot wanneer ze gebakken is (Minimum 45 min. (De taart moet goudgeel zijn.))
  4. De taart ontvormen. Op een rooster plaatsen .
  5. Werk af met slagroom,  aarbeien & opgewarmde afdekgelei.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.