Meetjeslandse taart

Posted in : Gebak en taarten, kerstvakantie on by : Greet

Merelbeekse ananastaart uit een kook-bakles op 10.12.2001 bij mij thuis.

Dit heb je nodig:

  • 2 x 260 g  bladerdeeg
  • bakvaste ananas
  • abrikozenjam
  • rozijnen
  • 4 appels of peren

Frangipanebeslag:

  • 200 gr boter (op kamertemperatuur)-
  • 400 gr. Broyage 50/50 (amandelpoeder: 599 kcal/100 g)
  • 3 eieren
  • 100g witte bloem

Werkwijze
Frangipannebeslag:

  1. 400 g broyage met 200 g boter opkloppen tot een witte massa.
    Een voor een 3 eieren toevoegen
    Goed ondermengen.
    Spatel er 100 g bloem onder.

Vanillepudding
Dit heb je nodig:

  • 100 gram imperial puddingpoeder vanille
  • 1 liter melk
  • 200 gram suiker

Werkwijze:

  1. Breek de puddingpoeder met 1 dl melk .
  2. Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook ZONDER ERIN TE ROEREN!
  3. Voeg de kokende melk bij het mengsel.
  4. Giet het mengsel terug in de kookpot.
  5. Breng al roerend aan de kook.Laat afkoelen.
  6. Klop de koude crème op met de mixer met 2 molentjes.

Opbouw van de Normandische appeltaart
Werkwijze:

  1. Verwarm de warme lucht oven voor op 200 graden.
  2. Vet een vorm in.
  3. Leg 1 vel bladerdeeg in de vorm.
    Prik het deeg in met een vork.
    Rol met een deegrol over de randen.
  4. Bedek de taartbodem eerst (1 duim dik) met de vanillepuddingen dan met frangipannebeslag.
  5. Doe de ananascompote erop
  1. Leg het tweede vel bladerdeeg over de taart.
    Druk goed af met de deegrol.
    Breek een ei in een kleine kom.
    Klop het ei los met 2 vorken.
    Smeer met een borstel de bovenzijde in met losgeklopt ei.Schil de appelen of peren en snij ze in schijven.
    Leg op het deeg.Strooi daarop lichtjes grove kristalsuiker en rozijnen.
  1. Bak de bladerdeegtaart ongeveer 20 minuten op 200°C.
    Verminder de temperatuur van de oven naar 175°C.
    Bak de taart nog 5 à 10 minuten.
    De taart ontvormen.
    Op een rooster plaatsen.Mijn Meetjeslands driekoningengebak afwerken met een laagje opgewarmde abrikozenjam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.