ratatouille- of courgettecake met provençaalse smaken. Worteltaartje of wortelcake ga ik testen in mijn
point-virgule bakvorm.
Dit heb je nodig:
- 60 gram zelfrijzende bloem= bakmeel
60 g maizena (om sneller te stijgen)
60 g boter - 25 ml melk
- 2 eieren (voor binden van cake & een klein beetje voor rijzing)
- 20 gram gist
P/Z
75 g courgette
Werkwijze
1Verwarm de warme lucht-oven voor op 160 graden.
Weeg de boter, maizena en de bloem af.
2 Breek 2 eieren in een kom.
Klop dit met de mixer tamelijk lang op tot een zeer luchtig bleek mengsel.
Smelt de boter in lauwe melk.
Los de gist op in de melk.
3 Zeef de bloem & maizena in een kom.
4 Meng er eerst het gistmengsel onder.
Doe er dan de schuimig eiermassa (eerste aanzet tot rijzen) bij.
Roer tot 1 geheel.
Kruid met peper & zout
Courgette (= bijna zuiver water) is grootste smaakmaker
Voor de smaak van de cake:
- eerst look fruiten.
- stukjes courgette met schil eraan bakken.
- Kruiden met Italian mix, peper & zout.
- Meng onder het deeg.
Vet de vorm in
& vul met mengsel.
6 Bak 45 minuten
in de oven op 160°C.