Hartige cakes


ratatouille- of courgettecake met provençaalse smaken. Worteltaartje of wortelcake ga ik testen in mijn
point-virgule bakvorm.

Dit heb je nodig:

  • 60 gram zelfrijzende bloem= bakmeel
    60 g maizena (om sneller te stijgen)
    60 g boter
  • 25 ml melk
  • 2 eieren (voor binden van cake & een klein beetje voor rijzing)
  • 20  gram gist
    P/Z
    75 g courgette

Werkwijze
1Verwarm de warme lucht-oven voor op 160 graden.
Weeg de boter, maizena en de bloem af.

2 Breek 2 eieren in een kom.
Klop dit  met de mixer tamelijk lang op tot een zeer luchtig bleek mengsel.

Smelt de boter in lauwe melk.
Los de gist op in de melk.

3 Zeef de  bloem & maizena in een kom.

4 Meng er eerst het gistmengsel onder.

Doe er dan de schuimig eiermassa (eerste aanzet tot rijzen) bij.
Roer tot 1 geheel.

Kruid met peper & zout

Courgette (= bijna zuiver water) is grootste smaakmaker
Voor de smaak van de cake:

  1. eerst look fruiten.
  2. stukjes courgette met schil eraan bakken.
  3. Kruiden met Italian mix, peper & zout.
  4. Meng onder het deeg.

Vet de vorm in
& vul  met  mengsel.
6 Bak 45 minuten
in de oven op 160°C.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.