Zesrib op Toscaanse wijze


Ik bereidde dé klassieker niet in de warmeluchtoven & met het volgend resultaat… De aardappeltjes waren lekker, maar het vlees had geen mooie cuisson. Dus probeer ik dit Vlaams gerecht een volgende keer op de wijze van Sergio en misschien is het dan Jeroen Meus achterna! Dit heb je nodig voor 3 personen: (€ 9.67)

 • 1/2 kg carrégebraad + vetrand voor de smaak of een lap vet om het varkensfiletgebraad (is geen vet vlees)! in te wikkelen.
 • boter
 • graantjesmosterd van Tierenteyn
 • rozemarijn
 • zwarte peper
 • zout
 • cêlavita country krieltjes lentedressing
 • 1 bussel jonge wortelen
 • pijpajuin
 • 15 g boter
 • zout/ peper
 • 1 koffielepel vloeibare honing

WERKWIJZE : (18 u) De (hetelucht?)oven voorverwarmen op 200°C (140-150°C?) Gestoofde bio worteltjes met honing uitSEIZOENEN OP SMAAK: Leg een oude krant op het werkblad. Neem de wortelen bovenaan vast. Snijd met een dunschiller van boven naar onder het vel eraf. Draai met de wortel. Snijd de onderkant eraf met een mes. Laat een beetje groen aan de bovenkant. Snijd de pijpajuin fijn De ongeschilde krielaardappelen in 2 snijden leg ze in de ovenschaal. (18.15u) vlees afbakken zet de braadpan opzij: doe het aanbaksel nooit weg! volledig insmeren met mosterd (insnijdingen in de bovenkant maken & takjes rozemarijn inleggen) zwarte Peper/zout Het vlees in de lap vet wikkelen (18.25u) Schuif de braadslee met krielaardappelen onder het ovenrooster voor het vlees (in de oven). Bak ze 30  minuten in de oven Het vlees op een ovenrooster leggen 30  minuten bakken in de oven (18.30u) Fruit de pijpajuin (op stand 7) in een ovalen koperen kookpot in wat boter. Voeg de wortelen toe en stoof ze 20 minuten beetgaar op een zacht vuurtje (stand 4). Het vlees uit de oven halen & het vet verwijderen boven de braadpan. Giet de jus naturel = basis van de saus in de braadpan. Het vlees omdraaien, in aluminiumfolie wikkelen &  5′ laten rusten mosterdsaus (= vreselijk moeilijke opdracht) maken: aanbaksel blussen met water schep de aardappeltjes in een kom met rooster! Bij een glas of Las casas del toqui 2006 Cabernet sauvignon Rapel Valley, Chili of château LATUC heb ik heb mij eens goed laten gaan”.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.