Pollak, spinazie & hollandaise


Tip van Peter Goossens in Masterchef: mousseline (= Hollandaise + opgeklopte room) bij Mc Cain My Puree, diepvriesspinazie & Alaska pollakfilet of Koolvishaasje. Koolvisfilet is nauw verwant met kabeljauwfilet.


Dit heb je nodig voor light Hollandse saus:

  • 3 eierdooiers
  • 1/2 citroen
  • 75 ml water
  • 75 ml Riesling (witte wijn)
  • 150 g gesmolten boter
  • zout/peper

voor 4 personen: 2 x 450 g diepvriesspinazie
* 20 draaien van de pepermolen
* 1 koffielepel zout

  • 4 x 200 Alaska pollak(filet)
  • 1 zak Mc Cain My Puree

Werkwijze :
Saus

1 Meet 2 en een halve dl water af. Breng het water aan de kook in een kleine kookpot. Los het half visbouillonblokje erin op.
2 Snipper de sjalot fijn.
3 Smelt een klont boter in een grote kookpot. Laat de sjalot glazig worden in de boter. Voeg de fumet, de wijn, peper en 1 koffielepel zout toe. Pers het lookteentje erin uit.
4 Laat het kookvocht 10 minuten inkoken tot er 2 en een halve dl overblijft .

Bereid de Mc Cain My Puree, zoals vermeld op de verpakking

Doe de spinazie in een grote kom
1 Verwarm de spinazie 10′ op 550 watt & 5 minuten op 750 watt in de magnetron.
2 Voeg 1/2 koffielepel zout en 10 draaien van de pepermolen toe


Tip van Yanaika, gezien in de zondag van 3.4.2011:

Om boter te klaren, smelt je boter in een pan met dikke bodem en laat 15′ staan.
Schep dan het schuim dat zich boven op de boter vormt af met behulp van een schuimspaan en gooi dit weg.
Wat overblijft is geklaarde boter.Au bain-marie de dooier, het water, wijn, citroensap zout & peper opkloppen tot een romige massa.
Het bovenste deel wegnemen en er stillaan de gesmolten boter met een houten lepel onderroeren.

Smelt een klont boter in de pan.

Leg de Alaska pollak(filet) erin.
Voeg droge witte wijn toe?
Zet een deksel op de pan.
Laat ze gaar worden.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.