Mie met stoofgroenten


Hou je van “Heerlijk chinesen”, pikant en een beetje speciaal?
Dan wordt Mie favorita of de kleurige (niet alledaagse) combinatie van gehakt, spek, sojascheuten en stoofgroenten met rijst uit Smaak 50 je favoriete recept. Wel even opletten met die kruiden! Een overdosis maakt van jou een ware vuurspuwer.


Dit heb je nodig voor 3 personen:

  • 100 g roerbakmie of wokrijst
  • 1/2 l water+ 1 bouillonblokje
  • 500 g  Oosterse sla of Chinamix uit de Spar Frozen collection
  • een klein beetje pikante spaghettikruiden
  • 500 g finettes of 400 g gehakt + 100 g spekreepjes

Werkwijze.

  1. Verwarm de wok of astucio1-28, 29-48 op stand 4 tot hij heet is. Let op: de oren zijn heet!
  2. Bak de finettes
    of Roer het gehakt los tot er geen roze vlees meer te zien is. Doe het spek erbij. Laat eventjes bakken.
  3. Schep het vlees op een bord. Zet opzij.
    Breng het water met het bouillonblokje aan de kook op stand 4.
    Voeg de kruiden toe!
  4. Voeg de mie of wokrijst in 1 keer toe.
  5. Roer constant tot al het water opgenomen is.
  6. Voeg de groenten toe en roer gedurende 2 minuten onder de deegwaren. Laat 15′ stoven onder deksel op stand 2.
  7. Voeg het vlees toe.
  8. Dien onmiddellijk op.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.