Ik was voor Chinees Nieuwjaar aan het grasduinen in mijn archieven en vond kokostaartjes in de stipkrant van 25.11.’98.
Dit heb je nodig:
- 120 g boter
- 50 g geraspte kokos
- 100 g eiwit
- 100 g suiker
- 40 g bloem
Werkwijze:
- Smelt de boter & laat hem een beetje afkoelen.
- Rooster de geraspte kokos op een laag vuur tot hij goudgeel kleurt.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 145°C.
- Klop 2 eiwitten per keer stijf met de mixer tot je de kom kan omdraaien.
- Voeg elke keer na 2 minuten kloppen 50 g suiker S1 beetje bij beetje toe.
- Klop in een dun straaltje de gesmolten boter erdoor.
- Zeef de bloem erover en bestrooi met kokos.
- Meng met een garde.
- Vet papieren taartvormpjes in.
- Vul ze met deeg.
- Zet ze in het midden van de oven tot ze licht gekleurd zijn.
- bak 10′ in heteluchtoven op 145°C
- bakplaat 180° draaien
- bak nog 5′
- Laat ze op een rooster afkoelen.
- Bestrooi ze met geroosterde kokos.
In de werkwijze voor bokkenpoten of kokosmacarons van Sergio Herman uit “Het nieuwsblad Magazine” van 31.10.2009 kom ik te weten dat ik niet voorzichtig genoeg geweest ben, want het eiwit met kokos (gezien in mijn restaurant), zakte in!
Daar ik geen oven had, maakte ik meringue zonder kokosmeel uit Smaak Special nummer 8.
Dit heb je nodig:
- 50 gram suiker S1
- 125 g = 4 eiwitten
- 37,5 g amandelpoeder
75 g bloemsuiker
40 g kokosrasp
12,5 g bloem
Werkwijze bokkepootjes:
Splits de eieren.
Klop 2 eiwitten per keer stijf met de mixer tot je de kom kan omdraaien.
Voeg elke keer na 2 minuten kloppen 37,5 g suiker S1 beetje bij beetje toe.
+ broyage + bloemsuiker
+ kokosrasp + bloem
Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Leg hierop schuim in de vorm van een rechthoek.
Maak oogjes met M&M’s,
wimpers met chocoladedruppels,
trek de mond open & maak tanden met suikerparels.
bak 10′ in heteluchtoven op 145°C
bakplaat 180° draaien
bak nog 5′