Ik maak in nemo o.a. zeester.
Ingrediënten voor 8 personen
- 250 g bloem
- 125 g zachte boter
- 125 g suiker
- 1 ei
- snuifje zout
- 1 koffielepel citroenrasp
- Verder: chocoladedruppels
Werkwijze
Het vetdeeg
- Weeg de bloem, de boter en de suiker af.
- Maak een kruimelig deeg van de boter en de bloem.
- Voeg suiker, zout, ei en citroenrasp toe.
- Kneed het deeg goed.
- Bestuif een grote plank met wat bloem.Rol het deeg uit op de plank.
- Vet een bakplaat in.
- Steek met vormpjes zeesterretjes uit het koekjesdeeg.Leg de koekjes op de bakplaat
- Maak zuignapjes en een gezichtje van de sterrenkoeken met chocoladedruppels.
- Bak ze 15 minuten in een warmeluchtoven op 160°C.
- Laat de zanddeegkoekjes met chocoladestukjes afkoelenop een rooster.