Tweekleuren zandkoekjes, waarvan ik de werkwijze voor domino in culinaire saisonnier te moeilijk vond en bak kerstkoekjes
Dit heb je nodig voor wit vetdeeg:
- 250 gram bloem
- 125 gram zachte boter
- 125 gram bloemsuiker
- 1 ei
- 15 g vanillesuiker
- snuifje zout
Werkwijze :
Verwarm de warmeluchtoven voor op 160°C
Weeg de bloem af.
Weeg de boter af.
Weeg de suiker af.
Maak een kruimelig deeg van de boter en de bloem.
Voeg bloemsuiker,
zout, ei en vanillesuiker toe.
Kneed het deeg goed.
Dit heb je nodig voor bruin koekjesdeeg:
- 250 gram bloem
- 125 gram zachte boter
- 125 gram bloemsuiker
- 1 ei
- 15 g vanillesuiker
- snuifje zout
- 15 g cacaopoeder kwatta of nesquick
Werkwijze :
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C
- Weeg de bloem af.
- Weeg de boter af.
- Weeg de suiker af.
- Maak een kruimelig deeg van de boter
Voeg eien de bloem toe. - Voeg bloemsuiker, zout, vanillesuiker toe.
Voeg nesquick toe en kneed het deeg goed.
- WAS JE HANDEN!!!
- Vet een bakplaat in.
- Rol kleine dunne saucissenvan het deeg.
- Leg een rolletje wit deeg en een rolletje bruin deeg naast elkaar en daarop 2 andere rolletjes (wit op bruin & bruin op wit) op de bakplaat.
Druk voorzichtig aan. Snijd in plakken van 4 mm. - Bak ze 15 minuten.
- Haal de koekjes van de bakplaat.