schaakbordkoekjes


 Tweekleuren zandkoekjes, waarvan ik de werkwijze voor domino in culinaire saisonnier te moeilijk vond en bak kerstkoekjes 

 

Dit heb je nodig voor wit vetdeeg:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram bloemsuiker
  • 1 ei
  • 15 g vanillesuiker
  • snuifje zout

Werkwijze :
Verwarm de warmeluchtoven voor op 160°C
Weeg de bloem af.
Weeg de boter af.
Weeg de suiker af.

Maak een kruimelig deeg van de boter en de bloem.
Voeg bloemsuiker,
zout, ei en vanillesuiker toe.
Kneed het deeg goed.

Dit heb je nodig voor bruin koekjesdeeg:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram bloemsuiker
  • 1 ei
  • 15 g vanillesuiker
  • snuifje zout
  • 15 g cacaopoeder kwatta of nesquick

Werkwijze :

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C
  2. Weeg de bloem af.
  3. Weeg de boter af.
  4. Weeg de suiker af.
  5. Maak een kruimelig deeg van de boter
    Voeg eien de bloem toe.
  6. Voeg bloemsuiker, zout, vanillesuiker toe.

Voeg nesquick toe en kneed het deeg goed.

  1. WAS JE HANDEN!!!
  2. Vet een bakplaat in.
  3. Rol kleine dunne saucissenvan het deeg.
  4. Leg een rolletje wit deeg en een rolletje bruin deeg naast elkaar en daarop 2 andere rolletjes (wit op bruin & bruin op wit) op de bakplaat.
    Druk voorzichtig aan. Snijd in plakken van 4 mm.
  5. Bak ze 15 minuten.
  6. Haal de koekjes van de bakplaat.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.