Ik ben in mijn archieven aan het grasduinen en kwam ik op het idee om (in 30′) voor ons tweetjes varkensfiletgebraad of varkensmignonettes en bladspinazie met mozzarella te bereiden.
Ingrediënten voor 2 personen (of singles voor 2 dagen):
- 450 g diepgevroren bladspinazie met mozzarella
- 10 draaien van de pepermolen
- 1/2 koffielepel zout
- satekruiden
- 300 g varkenshaasje of finettes of varkenssneden
- boter
Werkwijze
Snijd het varkenshespgebraad in reepjes.
Spinazie
1 Laat de boter bruinen op stand 6.
Bak de finettes af.
Bestrooi langs beide kanten met satekruiden. Roer goed om.
Laat ze gaar worden.
2 Verwarm de spinazie 6′ op 750 watt.
Voeg 1/2 koffielepel zout en 10 draaien van de pepermolen toe.
Roer.
Verwarm de spinazie nog 6 minuten op 750 watt in de magnetron.
3 Bak de kroketjes 5 minuten.
Dien de spinazie & de finetttes apart op.