In de knutselkeuken

Ik liet kinderen tekenen op wit papier, bekleedde de verpakking van spaghetti & kwam in 2006 op een idee voor pastadeeg  bij de soep als vijfde maaltijd:

Dit heb je nodig :

  • 1 kg bloem
  • 8 eieren
  • 4 eetlepels  water
  • een klein beetje olijfolie


Werkwijze:

  1. Doe de bloem in een kom.
  2. Maak een putje in het midden.
  3. Leg de gebroken eieren in het midden.
  4. Meng met een vork de eieren onder de bloem.
  5. Voeg het water of olijfolie toe.
  6. Kneed het deeg eerst met de mixer & dan met de handen.
  7. Vorm een bol.
  8. Laat het deeg 1 uur rusten in een handdoek.
  9. Snijd de deegbol in sneden.
  10. Zet de pastamachine op stand 1.
  11. Passeer elke snede door de machine.
  12. Vouw het deeg dubbel, draai het weer door de machine op stand 1.(strooi bloem tussen de 2 lagen indien nodig)
  13. Zet de machine op hogere standen.
  14. Draai het deeg er per nummerke 2 keer door tot gewenste dikte (nummerke 6)
  15. Draai het deeg door de snijmachine. Vang de strips op een handdoek of hang ze over een borstelsteel tussen 2 stoelen om te drogen.

2 à 3′ koken in gezouten water & laten opeten of op tip van Il sogno bewaren in de diepvries!

 pastadeeg  van Sergio:

  • 500 g pastabloem
  • 8 eierdooiers
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 1 koffielepel olijfolie

Dit heb je nodig volgens yanaika, gezien in de zondag van 3.4.2011:

  • 1 kg bloem
  • 2-8-10 eieren
  • (400 ml water of 4 -10 eetlepels olijfolie)
  • snuifje zout
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Geen categorie Getagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.