Ik liet kinderen tekenen op wit papier, bekleedde de verpakking van spaghetti & kwam in 2006 op een idee voor pastadeeg bij de soep als vijfde maaltijd:
Dit heb je nodig :
- 1 kg bloem
- 8 eieren
- 4 eetlepels water
- een klein beetje olijfolie
Werkwijze:
- Doe de bloem in een kom.
- Maak een putje in het midden.
- Leg de gebroken eieren in het midden.
- Meng met een vork de eieren onder de bloem.
- Voeg het water of olijfolie toe.
- Kneed het deeg eerst met de mixer & dan met de handen.
- Vorm een bol.
- Laat het deeg 1 uur rusten in een handdoek.
- Snijd de deegbol in sneden.
- Zet de pastamachine op stand 1.
- Passeer elke snede door de machine.
- Vouw het deeg dubbel, draai het weer door de machine op stand 1.(strooi bloem tussen de 2 lagen indien nodig)
- Zet de machine op hogere standen.
- Draai het deeg er per nummerke
2 keerdoor tot gewenste dikte (nummerke 6) - Draai het deeg door de snijmachine. Vang de strips op een handdoek of hang ze over een borstelsteel tussen 2 stoelen om te drogen.
2 à 3′ koken in gezouten water & laten opeten of op tip van Il sogno bewaren in de diepvries!
pastadeeg van Sergio:
- 500 g pastabloem
- 8 eierdooiers
- 3 eieren
- snufje zout
- 1 koffielepel olijfolie
Dit heb je nodig volgens yanaika, gezien in de zondag van 3.4.2011:
- 1 kg bloem
- 2-8-10 eieren
- (400 ml water of 4 -10 eetlepels olijfolie)
- snuifje zout