Dobonijntje


Ik deed ideeën op in nijntjes kookboek en kocht de bakset & zandvormen voor een kinderkookles. Natuurlijk hielpen nijntje, boris en barbara, knorretje & betje big op 8.4.2005 mee koken en bakken.

Dit heb je nodig:
  • 150 g malse boter
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 150 g bloem
    ***
  • 50 gram boter
  • 62,5 gram bloemsuiker
  • 50 gram chocolade
  • 1 ei
  • chocoladedruppels en hagelslag
Werkwijze:

1 Zet alles klaar.
2 Weeg af.
3 Meet af.

1 Verwarm de oven voor op 175°C.
2 Roer de boter met de suiker romig.
3 Doe er beetje bij beetje de eieren
en de gezeefde bloem bij.
Klop met de mixer.

4 Leg een vel boterpapier op een bakplaat.
Leg er met een eetlepel hoopjes beslag op
en strijk glad.

6 Bak 8 minuten op 175°C. Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is. Haal de bakplaat uit de oven.
8 Neem de koek met het boterpapier van de bakplaat.
Laat afkoelen.

Chocoladeboterroom
Zet alles klaar.
Weeg de boter en de bloemsuiker af.

1 Roer de boter romig.

2 Splits het ei.

Klop het wit van ei stijf tot je de kom kan omdraaien.

3 Doe beetje bij beetje de eierdooiers en de bloemsuiker bij de boter. Mix.

4 Smelt de chocolade in de magnetron.
Roer onder het botermengsel.
Schep het eiwit onder het mengsel.

nijntje van taart:
Prik met een zandvormpje 9 Nijntjes uit het deeg. Neem 3 koekNijntjes. Smeer boterroom op het eerste. Leg hierop het tweede. Besmeer het met chocoladeboterroom. leg het derde koekNijntje erbovenop. Besmeer het met chocoladeboterroom. Maak een gezichtje met chocoladedruppels en hagelslag.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.