Ik deed ideeën op in nijntjes kookboek en kocht de bakset & zandvormen voor een kinderkookles. Natuurlijk hielpen nijntje, boris en barbara, knorretje & betje big op 8.4.2005 mee koken en bakken.
Dit heb je nodig:
|
|
1 Verwarm de oven voor op 175°C.
2 Roer de boter met de suiker romig.
3 Doe er beetje bij beetje de eieren
en de gezeefde bloem bij.
Klop met de mixer.
4 Leg een vel boterpapier op een bakplaat.
Leg er met een eetlepel hoopjes beslag op
en strijk glad.
6 Bak 8 minuten op 175°C. Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is. Haal de bakplaat uit de oven.
8 Neem de koek met het boterpapier van de bakplaat.
Laat afkoelen.
Chocoladeboterroom
Zet alles klaar.
Weeg de boter en de bloemsuiker af.
1 Roer de boter romig.
2 Splits het ei.
Klop het wit van ei stijf tot je de kom kan omdraaien.
3 Doe beetje bij beetje de eierdooiers en de bloemsuiker bij de boter. Mix.
4 Smelt de chocolade in de magnetron.
Roer onder het botermengsel.
Schep het eiwit onder het mengsel.
nijntje van taart:
Prik met een zandvormpje 9 Nijntjes uit het deeg. Neem 3 koekNijntjes. Smeer boterroom op het eerste. Leg hierop het tweede. Besmeer het met chocoladeboterroom. leg het derde koekNijntje erbovenop. Besmeer het met chocoladeboterroom. Maak een gezichtje met chocoladedruppels en hagelslag.