Ik betaalde € 3, 47 voor 1 klein taartje, een specialiteit van een bakker uit Gentbrugge.
Ze leek qua structuur op flantaart.
Ik toverde met leerlingen van sbso ’t Vurstjen Evergem, voor € 0,99,
7 X mastaartjes op tafel.
Ik kwam op het idee om er citroenmousse bij te serveren.
- Klop 200 ml slagroom op met 75 g suiker.
- Voeg de rasp en het sap van 1 citroen toe.
- Versier met vb. frambozen of bessen.
Dit heb je nodig voor 7 taartjes of tartelettes au fromage:
- bladerdeeg
- 66 gram mix voor pasteibakkersroom van AVEVE
- 2dl koude geitenmelk
- + 2 en een halve dl geitenmelk
- 500g vette platte kaas
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 80 gram imperial puddingpoeder vanille
Werkwijze
- verwarm de heteluchtoven voor op 200° Celsius.
- Klop de mix voor pasteibakkersroom met de melk in een grote kom. Laat even opstijven.
- Splits de 3 eieren
- Meng de eierdooiers,de suiker,vanillesuiker en de puddingpoeder met de pasteibakkersroom.
- Klop het wit van de drie eieren stijftot je de kom kan omdraaienen schep onder het mengsel.
- Voeg de platte kaas en 2 en een halve dl melk toe.
- Leg 1 dessertbordje omgekeerd op het vel bladerdeeg.Snijd deze vorm 7 keer uit het deeg.
- Bekleed de 7 springvormpjes (koop ik bij Dille & Camille) met bladerdeeg.
- Giet het mengsel in de springvormpjes.
- Zet de springvormpjes op een bakplaat in de oven.
- Bak de taartjes 20 minuten op 200° Celsius.
- Verminder de temperatuur van de warme luchtoven naar 175° Celsius.
Verschuif de springvormpjes met de minst gekleurde taartjes in de oven.
Bak de taartjes nog 5 à 10 minuten. - Ontvorm de taart. Laat ze een beetje afkoelen op een taartrooster.
- Verwijder de losse bodem.Laat de taartjes afkoelen.