plattekaastaartjes


Ik betaalde € 3, 47 voor 1 klein taartje, een specialiteit van een bakker uit Gentbrugge.
Ze leek qua structuur op flantaart.
Ik toverde met leerlingen van sbso ’t Vurstjen Evergem, voor € 0,99,
7  X mastaartjes op tafel.

Ik kwam op het idee om er citroenmousse bij te serveren.

  1. Klop 200 ml slagroom op met 75 g suiker.
  2. Voeg de rasp en het sap van 1 citroen toe.
  3. Versier met vb. frambozen of bessen.

 

 

Dit heb je nodig voor 7 taartjes of tartelettes au fromage:

  • bladerdeeg
  • 66 gram mix voor pasteibakkersroom van AVEVE
  • 2dl koude geitenmelk
  • + 2 en een halve dl geitenmelk
  • 500g vette platte kaas
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 gram imperial puddingpoeder vanille

Werkwijze

  1. verwarm de heteluchtoven voor op 200° Celsius.
  2. Klop de mix voor pasteibakkersroom met de melk in een grote kom. Laat even opstijven.
  3. Splits de 3 eieren
  4. Meng de eierdooiers,de suiker,vanillesuiker en de puddingpoeder met de pasteibakkersroom.
  5. Klop het wit van de drie eieren stijftot je de kom kan omdraaienen schep onder het mengsel.
  6. Voeg de platte kaas en 2 en een halve dl melk toe.
  7. Leg 1 dessertbordje omgekeerd op het vel bladerdeeg.Snijd deze vorm 7 keer uit het deeg.
  8. Bekleed de 7 springvormpjes (koop ik bij Dille & Camille) met bladerdeeg.
  9. Giet het mengsel in de springvormpjes.
  10. Zet de springvormpjes op een bakplaat in de oven.
  11. Bak de taartjes 20 minuten op 200° Celsius.
  12. Verminder de temperatuur van de warme luchtoven naar 175° Celsius.
    Verschuif de springvormpjes met de minst gekleurde taartjes in de oven.
    Bak de taartjes nog 5 à 10 minuten.
  13. Ontvorm de taart. Laat ze een beetje afkoelen op een taartrooster.
  14. Verwijder de losse bodem.Laat de taartjes afkoelen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.