amandel-kaneelkoekjes


Waarvoor dient een pollepel??? in dit Vlaams streekgerecht uit de wakkere muis of de sinterklaaskoekjes (niet meer op de verpakking van Imperial zelfrijzend bakmeel), die ik op  kinderen baas  in Wetteren (4.7.2014) verbeter & reeds 5 jaar met kerstvormpjes op de site van Tiense suiker staan!

 

Ingrediënten voor 9 personen

  • 130 g boter
  • 200 g bruine suiker
  • (10 g imperial vanillesuiker)
  • 2 eieren
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 50 g amandelschilfers
  • 300g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespuntje kaneel

Werkwijze

 

  • 130g boter
  • 200 g bruine suiker
  • 10 g vanillesuiker 3′ kneden met de menghaak van de kenwood.
    2 eieren toevoegen en goed ondermengen.
    Nu zeer kort 1/2 koffielepel bakpoeder, 50g amandelschilfers
    300 g zelfrijzend bakmeel & een mespuntje kaneel ondermengen
  1. Zet het deeg minstens 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de hete luchtoven op 160°C.
  3. Vet een bakplaat in.
  4. Steek op de bakplaat vormpjes uit het deeg .
  5. Bak ze 15 minuten op 160°C & laat afkoelen op een rooster

 


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.