Frangipanetaart met nectarine uit “De smaken van Bretagne” in Magazine (bijlage bij het Nieuwsblad & DE GENTENAAR van 20 september 2008/024).
Ingrediënten voor 8-12 personen
- 45 g bloem
- 1 vel kruimeldeeg of bladerdeeg
- 2 eieren
- 125 g amandelpoeder
- 150 g boter
- 150 g griessuiker
- 6 rijpe nectarines (van 15 tot 18/6 tegen een waanzinnige prijs bij carrefour)
anderhalf dreupelglaasje amaretto
Werkwijze:
- Verwarm de warmeluchtoven voor op 160°C
- Smelt de boter.
- Meng het amandelpoeder, de griessuiker met de gesmolten boter.
- Voeg de eieren, amaretto & de bloem toe.
- Bekleed een bakvorm van 235 mm met het deeg. Prik gaatjes.
- Schep het deeg in de taartvorm. Strijk glad.
- Snijd de nectarines in partjes en leg ze dakpansgewijs aan de rand op het deeg.
- Bak de bladerdeegtaart 20 minuten op 160°C