Amandeltaart


Frangipanetaart met nectarine uit “De smaken van Bretagne” in Magazine (bijlage bij het Nieuwsblad & DE GENTENAAR van 20 september 2008/024).

Ingrediënten voor 8-12 personen

  • 45 g bloem
  • 1 vel kruimeldeeg of bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 125 g amandelpoeder
  • 150 g boter
  • 150 g griessuiker
  • 6 rijpe nectarines (van 15 tot 18/6 tegen een waanzinnige prijs bij carrefour)
    anderhalf dreupelglaasje amaretto

Werkwijze:

  1. Verwarm de warmeluchtoven voor op 160°C
  2. Smelt de boter.
  3. Meng het amandelpoeder, de griessuiker met de gesmolten boter.
  4. Voeg de eieren, amaretto & de bloem toe.
  5. Bekleed een bakvorm van 235 mm met het deeg. Prik gaatjes.
  6. Schep het deeg in de taartvorm. Strijk glad.
  7. Snijd de nectarines in partjes en leg ze dakpansgewijs aan de rand op het deeg.
  8. Bak de bladerdeegtaart 20 minuten op 160°C

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.