chocoladebiscuit op grootmoeders wijze.
Benodigdheden:
- 3 eierdooiers
- 16.5 g vanillesuiker
- 2 eiwitten
- 38,5 g vanillesuiker
- 2 eiwitten
- 38,5 g vanillesuiker
- 35 g maizena
- 20 g cacaopoeder
koude methode:
- Verwarm de warme luchtoven op 180°C
- Splits de eieren. Zet 4 eiwitten opzij!
- De 6 dooiers met 33 g vanillesuiker schuimig roeren.
- 22 g vanillesuiker met 1 eiwit tot een taai en stevig schuim slaan.
- Met luchtige bewegingen door het dooierbeslag mengen.
- De gezeefde bloem met cacaopoeder onderspatelen.
- 44 g vanillesuiker met de 3 eiwitten tot een taai en stevig schuim slaan.
- Met luchtige bewegingen door het dooierbeslag mengen
- Vet een springvorm in.
- Doe het deeg in de vorm
- oven verminderen tot 160°c.
- Bak de biscuit 1 uur.
- Prik met een lange naald in het deeg.
- Indien er niets aan de naald kleeft is de biscuit gaar.
- Ontvormen en laten afkoelen op een rooster.