HomeSoort maaltijd Gebak en taarten Glutenvrije chocoladetaart

Glutenvrije chocoladetaart

Posted in : Gebak en taarten on by : Greet

chocoladebiscuit op grootmoeders wijze.


Benodigdheden:

  • 3 eierdooiers
  • 16.5 g vanillesuiker
  • 2 eiwitten
  • 38,5 g vanillesuiker
  • 2 eiwitten
  • 38,5 g vanillesuiker
  • 35 g maizena
  • 20 g cacaopoeder

koude methode:

  1. Verwarm de warme luchtoven op 180°C
  2. Splits de eieren. Zet 4 eiwitten opzij!
  3. De 6 dooiers met 33 g vanillesuiker schuimig roeren.
  4. 22 g vanillesuiker met 1 eiwit tot een taai en stevig schuim slaan.
  5. Met luchtige bewegingen door het dooierbeslag mengen.
  6. De gezeefde bloem met cacaopoeder onderspatelen.
  7. 44 g vanillesuiker met de 3 eiwitten tot een taai en stevig schuim slaan.
  8. Met luchtige bewegingen door het dooierbeslag mengen
  9. Vet een springvorm in.
  10. Doe het deeg in de vorm
  11. oven verminderen tot 160°c.
  12. Bak de biscuit 1 uur.
  13. Prik met een lange naald in het deeg.
  14. Indien er niets aan de naald kleeft is de biscuit gaar.
  15. Ontvormen en laten afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.