HomeSoort maaltijd soep Bloemkool-broccolisoep

Bloemkool-broccolisoep

Posted in : soep on by : Greet

één van mijn antirimpeltips in de schoonheidskeuken van de diëtist(e): broccolisoep met kruidenkaas: Boursin Cuisine

Dit heb je nodig

  • 2 kg broccoli
  • 4l water
  • 8 bouillonblokjes
  • 2 uien
  • peper/zout/nootmuskaat
    • Verder: 250 g Boursin cuisine met kruiden
    • Voor de versiering: 4 soeplepels gehakte peterselie

 


Dit heb je nodig voor
broccoli-bloemkoolsoep light

  • 25 g  boter
  • 100 g ui
  • 125 g bloemkool
  • 75 g  broccoli
  • 1 prei
  • 6 bouillonblokjes
  • 3 l water
  • een klein koffielepel zout/peper
  • Peterselie
  • 3 dl melk

of

  • 50 g boter
  • 200 g ui
  • 500 g bloemkool of fribona bloemkoolroosjes
  • 500 g broccoli
  • 2 preiwitten
  • 6 bouillonblokjes
  • 3 l water
  • een klein koffielepel zout/peper
  • Peterselie
  • 3 aardappelen
  • 1 groene selderij 

Werkwijze

  1. Maak de bloemkool & broccoli met stelen schoon. Was ze.
  2. (Leg een oude krant op het werkblad. Schil de aardappelen. Leg ze in een vergiet. Spoel de aardappelen af. Zet het vergiet op een bord. Snijd de aardappelen in 4 stukken.)
  3. Doe de schil van de ui weg.Snijd de ui in grote stukken.
  4. Maak de prei schoon: snijd de wortelkes eraf. Doe de vuile bladeren weg. Snijd van het wit naar het groen middendoor, en spoel onder stromend water. Snijd in stukken
  5. (Was de selder. Snijd in stukjes.)
  6. Meet 2 l water af.
  7. Smelt een klontje boter in een grote kookpot.
  8. Laat de ui hierin glazig worden.
  9. Voeg de prei, selder, de aardappelen en een beetje water toe.
  10. Roer om met een houten lepel. Zet een deksel op de pot. Laat een beetje stoven.
  11. Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
  12. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pot. Laat een half uur sudderen.
  13. Haal de pan van het fornuis en mix de soep.
  14. (Voeg de melk toe) Zet de kookpot terug op het fornuis.
  15. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.