één van mijn antirimpeltips in de schoonheidskeuken van de diëtist(e): broccolisoep met kruidenkaas: Boursin Cuisine
Dit heb je nodig
- 2 kg broccoli
- 4l water
- 8 bouillonblokjes
- 2 uien
- peper/zout/nootmuskaat
- Verder: 250 g Boursin cuisine met kruiden
- Voor de versiering: 4 soeplepels gehakte peterselie
Dit heb je nodig voor broccoli-bloemkoolsoep light
- 25 g boter
- 100 g ui
- 125 g bloemkool
- 75 g broccoli
- 1 prei
- 6 bouillonblokjes
- 3 l water
- een klein koffielepel zout/peper
- Peterselie
- 3 dl melk
of
- 50 g boter
- 200 g ui
- 500 g bloemkool of fribona bloemkoolroosjes
- 500 g broccoli
- 2 preiwitten
- 6 bouillonblokjes
- 3 l water
- een klein koffielepel zout/peper
- Peterselie
- 3 aardappelen
- 1 groene selderij
Werkwijze
- Maak de bloemkool & broccoli met stelen schoon. Was ze.
- (Leg een oude krant op het werkblad. Schil de aardappelen. Leg ze in een vergiet. Spoel de aardappelen af. Zet het vergiet op een bord. Snijd de aardappelen in 4 stukken.)
- Doe de schil van de ui weg.Snijd de ui in grote stukken.
- Maak de prei schoon: snijd de wortelkes eraf. Doe de vuile bladeren weg. Snijd van het wit naar het groen middendoor, en spoel onder stromend water. Snijd in stukken
- (Was de selder. Snijd in stukjes.)
- Meet 2 l water af.
- Smelt een klontje boter in een grote kookpot.
- Laat de ui hierin glazig worden.
- Voeg de prei, selder, de aardappelen en een beetje water toe.
- Roer om met een houten lepel. Zet een deksel op de pot. Laat een beetje stoven.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
- Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pot. Laat een half uur sudderen.
- Haal de pan van het fornuis en mix de soep.
- (Voeg de melk toe) Zet de kookpot terug op het fornuis.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.