Gründonnerstagsuppe = potage parmentier of aardappelsoep met bio tuinkruiden (€ 9,92)
Groene tuinkruidensoep
Dit heb je nodig voor 8 p:
- 1 kg aardappelen
- 4 uien
- pijpajuintjes
- 2 preiwitten
- 8 soeplepels fijngesneden rucola = roquet sla
- 4 soeplepels peterselie : knip de peterselie zonder steeltjes met een schaar klein. Was de peterselie. Droog met een keukenhanddoek. Snijd de peterselie met een schaar fijn in een glas.
- 2 soeplepels fijngesneden bieslook
- Pel 2 teentjes knoflook. Snijd de teentjes overlangs open. Neem de groene kiem eruit. Versnipper.
- 3 blokjes spinazie met room(diepvries)
- 4 bouillonblokjes
- 10 g zout/15 draaien van de pepermolen
- 2 l water
- 20 g boter
- room
Werkwijze
- Meet het water af in een maatbeker.
- Schil de aardappelen.
- Maak de prei schoon.
- Pel de uien en snijd in grote stukken.
- Versnipper de lente-uitjes.
- Smelt 20 g boter in een kookpot. Stoof er de ui & prei in. Voeg de aardappelen, knoflook, het water & 4 bouillonblokjes toe. Laat 20′ koken. Mix.
- Doe er de fijngehakte rucola, peterselie, bieslook, in.
- Smelt er de blokjes spinazie in.
- Breng op smaak met 2 koffielepels zout en 15 draaien van de pepermolen.
- Mix. Voeg de room toe.
- Dien op met broodkorstjes