rucolasoep


IMG_3872Gründonnerstagsuppe = potage parmentier of aardappelsoep met bio tuinkruiden (€ 9,92)  

Groene tuinkruidensoep
Dit heb je nodig voor 8 p:

  • 1 kg aardappelen
  • 4 uien
  • pijpajuintjes
  • 2 preiwitten
  • 8 soeplepels fijngesneden rucola = roquet sla
  • 4 soeplepels peterselie : knip de peterselie zonder steeltjes met een schaar klein. Was de peterselie. Droog met een keukenhanddoek. Snijd de peterselie met een schaar fijn in een glas.
  • 2 soeplepels fijngesneden bieslook
  • Pel 2 teentjes knoflook. Snijd de teentjes overlangs open. Neem de groene kiem eruit. Versnipper.
  • 3 blokjes spinazie met room(diepvries)
  • 4 bouillonblokjes
  • 10 g zout/15 draaien van de pepermolen
  • 2 l water
  • 20 g boter
  • room

Werkwijze

  1. Meet het water af in een maatbeker.
  2. Schil de aardappelen.
  3. Maak de prei schoon.
  4. Pel de uien en snijd in grote stukken.
  5. Versnipper de lente-uitjes.
  6. Smelt 20 g boter in een kookpot. Stoof er de ui & prei in. Voeg de aardappelen, knoflook, het water & 4 bouillonblokjes toe. Laat 20′ koken. Mix.
  7. Doe er de fijngehakte rucola, peterselie, bieslook,  in.
  8. Smelt er de blokjes spinazie in.
  9. Breng op smaak met 2 koffielepels zout en 15 draaien van de pepermolen.
  10. Mix. Voeg de room toe.
  11. Dien op met broodkorstjes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.