Appelcakejes met yoghurt


Een vleugje yoghurt met appel geproefd.
Ze zijn krokant en goedgekeurd! Is het door de olie dat yoghurtcake met appel uit 20 x picknicken, gewonnen met
el rais (lezerstip) moelijk ontvormt?

 

Dit heb je nodig voor 17 vanillemuffins:

  • 75 g malse boter
  • 150 g  bloem
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 5 g vanillesuiker
  • 3/4 koffielepel bakpoeder
  • 85,5 g volle yoghurt met appel

Werkwijze

  1. Zet alles klaar.Weeg af.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C.
  3. Roer de suiker bij de boter.Roer romig.
  4. Doe er het ei& de vanillesuiker bij.Klop met de mixer tot het deeg er bleek uitziet.
  5. Vet de putjes van een flexipanvorm in.
  6. Voeg na 15’eerst de yoghurtroer

    & dan de bloem

    & bakpoeder toe.

    Klop.

  7. Doe een grote koffielepel  deeg in elk putje van de vorm.
  8. Bak 20′ op 160°C.
  9. Haal de vorm uit de oven. Laat afkoelen!
  10. Ontvorm de cake.
  11. Laat afkoelen op een taartrooster.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.