Suikerwafels van Piet


Suikerwafels, niet hetzelfde als in Piet bakt.

Dit heb je nodig:

  • 300 g bloem
  • 2 eieren
  • 150 ml lauw water
  • 50 g gist
  • 70 g suiker
    Verder (voor krokante wafels):
  • 200 g bloem
  • 200 g boter
    • parelsuiker


    Werkwijze voor 10 stuks:

    Voordeeg

    300 g bloem & 2 eieren doorroeren
    50 g gist aangelengd met 1,5 dl lauw water toevoegen en goed roeren.
    70 g suiker toevoegen en goed doorroeren.
    ___________
    200 g bloem overstrooien & Leg er 200g boter in stukjes op (niets mee doen! Het is om het deeg te beletten teveel te rijzen)
    15 minuten laten rusten
    doorroeren
    Met de hand kneden
    kneden op tafel
    uitrollen
    Parelsuiker (zoveel je wil) opstrooien
    oprollen tot een saucisse
    verdelen in pakjes van 100g
    bolletjes van maken
    laten rusten onder een natte handdoek en het deeg laten rijzen
    2 bolletjes per keer 4 à 5 minuten bakken in een wafelijzer


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.