Suikerwafels, niet hetzelfde als in Piet bakt.
Dit heb je nodig:
- 300 g bloem
- 2 eieren
- 150 ml lauw water
- 50 g gist
- 70 g suiker
Verder (voor krokante wafels):
- 200 g bloem
- 200 g boter
- parelsuiker
Werkwijze voor 10 stuks:
Voordeeg300 g bloem & 2 eieren doorroeren
50 g gist aangelengd met 1,5 dl lauw water toevoegen en goed roeren.
70 g suiker toevoegen en goed doorroeren.
___________
200 g bloem overstrooien & Leg er 200g boter in stukjes op (niets mee doen! Het is om het deeg te beletten teveel te rijzen)
15 minuten laten rusten
doorroeren
Met de hand kneden
kneden op tafel
uitrollen
Parelsuiker (zoveel je wil) opstrooien
oprollen tot een saucisse
verdelen in pakjes van 100g
bolletjes van maken
laten rusten onder een natte handdoek en het deeg laten rijzen
2 bolletjes per keer 4 à 5 minuten bakken in een wafelijzer