Bobientje van koekebrood


piratenkoek uit de beste Vlaamse streekgerechten.

Dit heb je nodig voor 19 Bobientjes:

  • 38-50 gram suiker
  • 500 gram bloem
  • 25 gram verse gist
  • 38-50 gram boter
  • halve koffielepel zout (2,5 g)
  • 1/2 ei
  • 300 ml melk

Werkwijze:
1 Zet alles klaar.
2 Weeg 200 g & 300 g bloem, de boter en de suiker af.
3 Meet de melk af.
4 Verwarm de melk tot ze lauw is. Doe de gist en een beetje
lauwe melk in een beker. Maak met 2 koffielepels de verse gist vloeibaar.
Maak een voordeeg met 200 g bloem-de melk & de gist.
Laat 20 minuten rijzen.

5 Zeef 300 g bloem met het zout en de suiker in een kom.
8 Doe de bloem, het 1/2 ei, de suiker en de boter bij het voordeeg.
9 Kneed goed met de mixer.
Dek het deeg af en Laat een half uur rusten.

10 Neem een bakplaat of aluminiumfolie.
Verdeel het deeg in porties van 50 gram.

11 Draai van een deel van het deeg een bolletje voor het kopje. Leg het op een bakplaat of aluminiumfolie. Maak het neusje met een bolletje deeg. Maak het haar met behulp van een machine. Breek een ei in een kom. Klop het los met 2 vorken. Smeer met een borstel het hondje in met ei.
Maak oogjes en een muiltje met suikerparels.
Dek af.
Laat nog een half uur rijzen.
12 Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de broodfiguurtjes 12 minuten.
laat ze afkoelen op een rooster


Voorleestip:
lees voor kleuters Bobientje is jarig voor


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.