SMOS: fruitsnoepjes

Posted in : Nagerecht en ijs on by : Greet

Om duimen & vingers af te likken!: aardbei in chocoglazuur, die ik ook gezien heb op ketnet & in zonnekind vakantie.

Dit heb je nodig:

Zet het keukengerei klaar:

  • kookplaatje
  • plankje
  • bain-marie
  • schaar

Werkwijze :

  1. Vraag mama om het aluminium zakje chocoglazuur ongeveer 10 minuten in een pannetje heet water te leggen.
  2. Dan haalt mama het zakje uit het water en ze schudt het heen en weer. Als je in het zakje knijpt voel je of de chocoglazuur al helemaal gesmolten is!
  3. Knip een hoekje van het zakje af.
  4. Giet de vloeibare chocoglazuur in het bovenste deel van de bain-marie. Zet het bovenste deel van de bain-marie bovenop de pan met kokend water.
  5. Doop de kersen of aardbeien in de chocoglazuur.
  6. Laat de overtollige chocolade eraf druipen.
  7. Leg de kersen of aardbeien op aluminiumfolie of een dienblad.
  8. Zodra de chocolade afgekoeld is kunnen jullie beginnen smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.