Om duimen & vingers af te likken!: aardbei in chocoglazuur, die ik ook gezien heb op ketnet & in zonnekind vakantie.
Dit heb je nodig:
- 1 x chocoladeglazuur van vahiné
- 1 doosjes fysalis + 1/2 kg aardbeien
- +
- 40 kersen van Engelendael of 1 tros druiven zonder pitjes uit
- koken met Onki, gezien in De Zondag van 19/6/2011)
Zet het keukengerei klaar:
- kookplaatje
- plankje
- bain-marie
- schaar
Werkwijze :
- Vraag mama om het aluminium zakje chocoglazuur ongeveer 10 minuten in een pannetje heet water te leggen.
- Dan haalt mama het zakje uit het water en ze schudt het heen en weer. Als je in het zakje knijpt voel je of de chocoglazuur al helemaal gesmolten is!
- Knip een hoekje van het zakje af.
- Giet de vloeibare chocoglazuur in het bovenste deel van de bain-marie. Zet het bovenste deel van de bain-marie bovenop de pan met kokend water.
- Doop de kersen of aardbeien in de chocoglazuur.
- Laat de overtollige chocolade eraf druipen.
- Leg de kersen of aardbeien op aluminiumfolie of een dienblad.
- Zodra de chocolade afgekoeld is kunnen jullie beginnen smullen!