Bruschetta

Posted in : Voorgerecht on by : Greet

Op een Kleurrijk dipbuffet leg ik niet teveel (komt rommelig over) broodjes om thuis af te bakken met lekkere hesp, gruyère of geitenkaas, rucola & evt okkernotenolie of olijfolie extra vergine (antipasti, om de smaakpapillen op scherp te zetten).

WERKWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Haal de broodjes uit de verpakking en maak ze een voor een nat onder stromend water.
  3. Leg ze op het rooster van de oven.
  4. Bak ze 10 minuten in de oven.
  5. Haal het rooster met de broodjes uit de oven.
  6. Laat ze afkoelen.
  7. Leg de broodjes in een mandje.

Bruschetta pomodori in yunomi nummer 1 van juni 2009
Bruchetta van pan Catalan met Bertolli pesto verde :

  1. Wrijf de geroosterde boterham in met look , pers de tomaat erover uit & overgiet met een beetje olijfolie.
  2. Beleg met een plak gerookte eendenborstfilet of Ganda ham.
  3. Leg hierop een beetje fijngesneden geel pepertje, een kappertje & nog een sneetje gerookte eendeborst of ham.
    Verdeel 1 eetlepel Bertolli pesto verde over de toast.


Bruschetta
met Ganda everzwijnham,
Verwarm de warmeluchtoven voor op 200°C

  1. Concasseer 4 tomaten:
    4 tomaten ontvellen = geconcasseerde of dobbelsteentjes van tomaten van bomma Huysentruyt in 20′
    Breng in een pannetje water aan de kook.
    Snijd een kruis in de tomaat. Snijd het kontje uit de tomaat.
    Leg de tomaat in water dat gekookt heeft. Tel van 21 tot 31. Haal de tomaat uit het water.
    Spoel onder stromend koud water.
    Pel ze.
    Snijd de tomaat in 4
    Ontdoe ze met je duim van de pitjes
    Leg ze omgekeerd op een handdoek en snijd op een plank in stukjes.
    Leg ze in een kommetje.
    Zet opzij.
  2. Fruit 1 sjalot in sesamolie.
  3. Voeg de geconcasseerde tomaten, peper, zout & blaadjes basilicum toe.
  4. Laat (in een pan) boter lichtjes bruinen.
  5. Bak er kort 4 sneetjes stokbrood in.
  6. Schik een sneetje Serrano- of Ganda everzwijnham & een sneetje mozzarella op elk sneetje.
  7. Verdeel de gestoofde tomatenblokjes over de 4 sneetjes stokbrood.
  8. Bestrooi met parmezaan.
  9. Verwarm de bruschetta 3 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.