Perfecte béarnaisesaus


Ik heb geen dragonazijn in huis voor gastrique uit Sergio feest & “Tijd voor BBQ” van 22.4.2010 en zocht in de basis .


Dit heb je nodig:

  • 1-3 dl droge witte wijn
  • 1-1,5 dl azijn
    1 dl water
  • 1-3 fijngehakte sjalot
  • 1/2 bosje = 6-10 dragonstengels
  • 1 eetlepel geplette witte peperkorrels
  • (2/4) peterseliestengels
  • (1/4) tijm
  • (1/4) laurier

Verder voor 4 personen:

  • 4  eierdooiers
  • 1 dl gastrique
  • (1 eetlepel gehakte kervel)
  • 2 eetlepels gehakte verse dragon
  • 250-350  g gesmolten boter
  • cayennepeper/zout

Werkwijze:
Doe de ingrediënten voor de gastrique bij elkaar en laat tot de helft (10′) inkoken tot 100 ml overblijft

Boter klaren.

  1. Splits de eieren.Au bain-marie de dooiers met de gastrique opkloppen tot een schuimige massa.
  2. Het bovenste deel wegnemen en er stilaan de gesmolten boter aan toevoegenen met een houten lepel zeker 5′ onder roeren.
    Zeef (gezien in masterchef van 2.7.2012). Zout, cayennepeper & gehakte dragon toevoegen.

werk de bearnaisesaus eventueel af met gehakte kervel

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.