Ik heb geen dragonazijn in huis voor gastrique uit Sergio feest & “Tijd voor BBQ” van 22.4.2010 en zocht in de basis .
Dit heb je nodig:
- 1-3 dl droge witte wijn
- 1-1,5 dl azijn
1 dl water - 1-3 fijngehakte sjalot
- 1/2 bosje = 6-10 dragonstengels
- 1 eetlepel geplette witte peperkorrels
(2/4) peterseliestengels(1/4) tijm(1/4) laurier
Verder voor 4 personen:
- 4 eierdooiers
- 1 dl gastrique
- (1 eetlepel gehakte kervel)
- 2 eetlepels gehakte verse dragon
- 250-350 g gesmolten boter
- cayennepeper/zout
Werkwijze:
Doe de ingrediënten voor de gastrique bij elkaar en laat tot de helft (10′) inkoken tot 100 ml overblijft
Boter klaren.
- Splits de eieren.Au bain-marie de dooiers met de gastrique opkloppen tot een schuimige massa.
- Het bovenste deel wegnemen en er stilaan de gesmolten boter aan toevoegenen met een houten lepel zeker 5′ onder roeren.
Zeef (gezien in masterchef van 2.7.2012). Zout, cayennepeper & gehakte dragon toevoegen.
werk de bearnaisesaus eventueel af met gehakte kervel