Artisjokken met dipsaus


Maak eens fingerfood:  wraps op ketnet met hummus. 
Ik zag op AVS  dat  Peter De Cercq deze Mexicaanse lekkernij: burrito (Griet van Herck, bracht het recept voor guacamole mee uit Honduras, waar ze werkte met straatkinderen) op een pannenkoek of tortillavel smeerde. Hij rolde er een gebakken saucisse in & verwarmde deze op de bbq.

Dit heb je nodig voor gefrituurde artisjokken

  • 12 kleine artisjokken
  • 1 citroen maïs –of arachideolie om te frituren
  • 4 el bloem
  • zout / peper
  • grof zeezout
  • stukje oud brood
  • 1 geconcasseerde gepelde & ontpitte tomaat
  • 2 rijpe avocado’s
  • mespunt chilipoeder of tabasco
  • 1/2 koffielepel limoensap
  • zout
  • peper
  • verse look

Zo maak je één van mijn gezonde wokrecepten

Snijd de artisjokken bij en snijd ze (afhankelijk van de grootte) in de lengte doormidden of in vieren.
Wrijf de snijvlakken in met sap van 1 citroen.
Verhit een laag van ongeveer 5 cm. olie in een wokpan.
Leg een stukje oud brood in de olie. Als de olie rond het brood pruttelt, is de olie warm genoeg.
Meng zout en peper door de bloem en haal de artisjokken door dit mengsel en frituur ze gedurende 1 a 2 minuten.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Strooi er het zeezout over.tomaten ontvellen = geconcasseerde of dobbelsteentjes van tomaten van bomma Huysentruyt
Breng in een pannetje water aan de kook.
Snijd een kruis in de tomaat. Snijd het kontje uit de tomaat.
Leg de tomaat in water dat gekookt heeft. Tel van 21 tot 31. Haal de tomaat uit het water.
Spoel onder stromend koud water.
Pel ze.
Snijd de tomaat in 4
Ontdoe ze met je duim van de pitjes
Leg ze omgekeerd op een handdoek en snijd op een plank in stukjes.
Leg ze in een kommetje.
Zet opzij.

voor Guacamole à la minute, dat ik ook vond in KOKEN  = wetenschap:

Schil de avocado’s. Halveer ze & verwijder de pit. Prak ze fijn met een vork.
Pel het teentje look & pers het boven de geplette avocado. Meng goed.
Meng de chilipeper of tabasco onder het avocadomengsel.
Voeg de geconcasseerde tomaat bij het mengsel.
Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout, peper & limoensap.

voor humus

  • 1 blik kikkererwten
  • 1-2 teentjes knoflook
  • peper
  • 1/2 koffielepel grof zeezout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • 1-4 eetlepels bio olijfolie
  • snuifje paprikapoeder
  • enkele druppels tabasco

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.