chocoladecake


Ik betaalde op EBAY teveel voor een genummerde koekjestrommel van Kuifje (die in 2007 verkrijgbaar was bij spar) om potjes i.p.v. muffins in te bewaren.
(h)eerlijke marmercakejes .

Dit heb je nodig:

  • 250 gram malse boter
  • 250 gram suiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel Imperial
  • 1/2 zakje bakpoeder

Werkwijze:
Zet alles klaar.
Weeg af.

1 Verwarm de oven voor op 160°C.
2 Roer de boter met de suiker romig.

3 Doe er de eieren

en de bloem bij.

Klop met de mixer tot het deeg er bleek uitziet.

4 Vet een lidl mini tulbandvorm in. Schud er bloem in.
5 Doe de helft van het deeg in de vorm.

6 Meng nesquick onder de rest van het deeg.

Goed mixen. Doe het bruine deeg in de vorm.Met behulp van een vork het bruine deeg al draaiend onder het witte deeg mengen.
7 Bak 20 minuten op 160°C.

8 Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
Haal de vorm uit de oven.
Ontvorm de mini cakes.
Laat afkoelen op een taartrooster.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.