Gebakken amandelnoten


Grabbelpassers namen Wippelgems jeugdhuiscafee over!
Het werd dolle ambiance in jeugdhuis Tentakel wanneer grabbelpassers op bezoek kwamen.
Kinderen van het 4de, 5de & 6de leerjaar mochten eerst hun hartje ophalen in en rond de keuken onder mijn leiding.
Op onze kaart:
Radler (limonade met alcoholvrij bier)-hotdog
verbeterde limonade-chips gebakken in zonnebloemolie
gebakken amandelnoten-een smulboom

Daarna speelden we (elk om beurt) cafébaas, bedienden de klanten…en ruimden op!
Tentakel bezorgde 9 Evergemse grabbelpassers eventjes een job in de horeca.

Dit heb je nodig voor gebakken amandelnoten:

  • 1/4 koffielepel zout
  • maïs-of arachide olie
  • stukje oud brood

Werkwijze:

  1. Giet 1 cm olie in de wokpan.
  2. Verwarm de olie.
  3. Leg een stukje brood in de olie. Als de olie rond het brood pruttelt , is de olie warm genoeg.
  4. Leg de amandelnoten met een schuimspaan in de olie. Bak de amandelnoten tot ze goudkleurig zijn.
  5. Roer af en toe om met behulp van 2 houten spatels.
  6. Leg een vel keukenrol in een kom.
  7. Giet de amandelnoten in een kom. Neem het keukenpapier uit de kom.
  8. Bestrooi de amandelnoten zout.

Laat ze een beetje afkoelen. Dien op.
Bewaar de gebakken amandelnoten in een gesloten doos.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.