Grabbelpassers namen Wippelgems jeugdhuiscafee over!
Het werd dolle ambiance in jeugdhuis Tentakel wanneer grabbelpassers op bezoek kwamen.
Kinderen van het 4de, 5de & 6de leerjaar mochten eerst hun hartje ophalen in en rond de keuken onder mijn leiding.
Op onze kaart:
Radler (limonade met alcoholvrij bier)-hotdog
verbeterde limonade-chips gebakken in zonnebloemolie
gebakken amandelnoten-een smulboom
Daarna speelden we (elk om beurt) cafébaas, bedienden de klanten…en ruimden op!
Tentakel bezorgde 9 Evergemse grabbelpassers eventjes een job in de horeca.
Dit heb je nodig voor gebakken amandelnoten:
- 1/4 koffielepel zout
- maïs-of arachide olie
- stukje oud brood
Werkwijze:
- Giet 1 cm olie in de wokpan.
- Verwarm de olie.
- Leg een stukje brood in de olie. Als de olie rond het brood pruttelt , is de olie warm genoeg.
- Leg de amandelnoten met een schuimspaan in de olie. Bak de amandelnoten tot ze goudkleurig zijn.
- Roer af en toe om met behulp van 2 houten spatels.
- Leg een vel keukenrol in een kom.
- Giet de amandelnoten in een kom. Neem het keukenpapier uit de kom.
- Bestrooi de amandelnoten zout.
Laat ze een beetje afkoelen. Dien op.
Bewaar de gebakken amandelnoten in een gesloten doos.